Lever vi i fortiden og tror, at den var perfekt?

09-03-2015 07:59

Der er i den grad lagt op til en sund og åben debat, når Morten Torup ser nærmere på de hede emner, som hestevelfærd, træning, horsemanship og det at træne og holde hest på hestens præmisser

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto.

I martsnummeret af magasinet Ridehesten skriver Morten Torup et skarpt debatindlæg, hvor han tager fat om nogle af tidens hedeste emner i hesteverdenen.

”Facebook og internettet samt nogle dele af pressens hungren efter ”dårlige nyheder” gør, at selv de mest forkvaklede ting diskuteres og ofte laves om til faktum. Gud fader bevares, hvor disse muligheder ofte forfladiger tingene!”

”Personligt syntes jeg, når folk siger, det er på ”hestens præmisser” eller, at de rider på disse – så har jeg allerede taget afstand fra dem! For hvad er hestens præmisser? Hvem har talt med hesten om det? Er der forskel på præmisserne fra den ene hest til den anden? Er præmisserne egentlig ikke bare noget vi mennesker ”digter” – individuelt?”

”I dag findes der vel overordnet tre områder hestene bruges til: Udstilling/hyggedyr, slagtedyr (ofte de tunge racer) eller sportsheste. I sporten benyttes hesten til at udøve forskellige grene: dressur, springning, military, kørsel, osv. Så selvfølgelig er hesten dermed en sportsrekvisit. Det lyder måske ikke så pænt, men man må kalde en skovl en skovl og en spade en spade. Alt andet er noget gammeldags vrøvl og benyttes igen kun til at sige ”de der tænker på hesten, som en sportsrekvisit er nogle værre nogen”. Igen et eksempel på, at man bruger et udtryk til at beskytte sig selv og pege på andre som ”nogle værre nogen”.”

Du kan læse debatindlægget i sin fulde længde i martsnummeret af magasinet Ridehesten.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens martsnummer.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen