Lige i hælene på europamesteren

03-12-2023 13:04

To danske landsholdsryttere repræsenterer Danmark i Lövsta Top-10 Dressage ved Sweden International Horse Show, hvor Nanna Skodborg Merrald opnåede endnu en personlig rekord og red sig nærmere på den regerende europamester og OL-vinder

Copyright Ridehesten.com
Nann Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens bedste i disciplinerne springning, dressur, kørsel, tölt og military dyster i denne weekend ved Sweden International Horse Show i Friends Arena i Stockholm, hvor syv danske ryttere deltager i fire forskellige discipliner. I Lövsta Top-10 (tidl. Saab Top-10) Dressage er det Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen.

Det er under et år siden, at nu 30-årige Nanna Skodborg Merrald startede sit første stævne på  Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II. I takt med tiltagende rutine sammen har deres internationale succes taget fart, og deres første stævneår bød allerede på en andenplads i World Cup-finalen i USA, sejr i danmarksmesterskabet, holdbronze ved EM i Tyskland, hvor parret også sikrede sølv i Grand Prix Special.

I gårsdagens Grand Prix i Lövsta Top-10 opnåede Nanna og den 15-årige oldenburgervallak personlig rekord med 80% og en andenplads godt to procent efter vinderen, den regerende europamester og OL-guldvinder, tyske Jessica von Bredow-Werndl og trakehnerhoppen TSF Dalera BB, som i dag blev lidt mere presset af den danske ekvipage.

I dag leverede Nanna og Zepter en meget dynamisk, kraftfuld og harmonisk kür, hvor der var meget lidt at sætte en finger på. Det blev igen i dag til en personlig rekord, hvor den danske ekvipage nærmede sig 90%-muren med en score på 89,625%. Det var også første gang, Nanna red sin nye kür komponeret af Joost Peters. 

Jeg havde en super fornemmelse i dag og noget af det bedste piaffe-passage til dato. Megafedt musik at ride til og ja, Zepter var på igen i dag og blev lidt forvirret på den sidste diagonal. Jeg tror, han prøvede at fortælle mig, at der ikke var en fejl i toerne første gang, og derfor ville han bare gerne lave fri galop i stedet, men jeg var selv lidt usikker, så derfor ville jeg gentage dem for at være på den sikre side. Alt i alt er jeg vildt godt tilfreds, fortæller Nanna fra Sverige.

Copyright Ridehesten.com
Nann Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 37-årige tysker Jessica von Bredow-Werndl og hendes 16-årige hoppe TSF Dalera BB e. Easy Game/ Handryk dansede igennem deres velkendte Edith Piaf-pot pourri. De regerende europamestre viste samtidigt, at enhver er fejlbarlig, og Dalera snublede i den første travøgning og tabte dynamikken i den første galoppirouette. Parret leverede et ridt med meget høj sværhedsgrad, og gang på gang indkasserede de toppoint for øvelser og ikke mindst for deres overgange. Det blev til sejr med 90, 295%.

Igen i dag besatte et ældre tysk par tredjepladsen, nemlig 54-årige Isabell Werth og 17-årige Emilio e. Ehrenpreis/ Cacir AA foran de to svenske ryttere, Therese Nilshagen med hingsten Dante Weltino e. Danone/ Welth Hit II og Patrik Kittel med Touchdown e. Quaterback/ Sack.

De blev stærkt efterfulgt af den 33-årige dansker Daniel Bachmann Andersen med den nu 12-årige westfalerhingst Vayron e. Vitalis/ P.B. Gloster, der var en del af det danske EM-bronzehold. Den meget store hingst viser konstant forbedret styrke på dette niveau, og selv om der indløb flere småting i dag, viser den samtidig større sikkerhed og nogle meget flotte højdepunkter. Alene scoren i dag på 83,125%, som er ekvipagens rekord, viser et kæmpe fremskridt fra EM i sommer, hvor parret opnåede 77,279%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen