Line har indtil nu haft 30-årige Kashmir i 13 år

05-01-2021 15:11

Annika Knudsen Lorentsen

Line Vennekilde købte Kashmir tilbage i 2008, og sammen har de haft et utal af gode oplevelser. I år fylder Kashmir 30 år, og Line nyder hver stund hun får med sit bedste ven. Kashmir er stadig frisk, men det gælder alligevel om at nyde den tid, som Line har tilbage med Kashmir, for som Line fortæller, så er han ved at være en gammel herre

Copyright Ridehesten.com
Foto: Sussie Andersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg købte Kashmir for 13 år siden, efter jeg havde haft part på ham i et års tid. Dengang var jeg 13 år, og jeg havde redet i 5 år, fortæller Line Vennekilde, som i år kan fejre, at Kashmir fylder 30 år. 

Det lå egentligt ikke i kortene, at Line skulle være hesteejer, for hendes forældre syntes ikke, at hun skulle. Der havde aldrig været tale om, at det kunne blive en realitet, men alligevel endte det med, at Line blev hesteejer i foråret 2008. 

– Ida, hans daværende ejer, spurgte mig om vi kunne mødes ude ved Kashmir, da hun havde noget, som hun skulle fortælle. Ida skulle til at læse politibetjent, og hun kunne ikke have Kashmir med, forklarer Line og fortsætter: 

– Han skulle altså sælges, og selvom jeg kun havde redet ham et lille år, så var jeg blevet meget glad for ham, så nyheden ramte mig hårdt, selvom hun sagde, at jeg havde førsteret til at købe ham. Jeg vidste jo godt, at det nok aldrig ville ske, for jeg måtte jo ikke få en hest. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Funda Lindberg

Line første hest, og indtil videre eneste
Alligevel skete det utænkelige, Lines forældre gav efter, og derfor fik Line lov at købe sin første hest. Og selvom det er 13 år siden, har Line endnu ikke ejet andre heste, for Kashmir lever stadig. 

– Allerede dengang var Kashmir det, som man ville kalde en ældre herre, med 17 år på bagen. Jeg kendte hans sind og hans gode helbred, og derfor så jeg det ikke som en hindring. 

Kashmir har da også levet i bedste velgående, og sammen har Line og ham haft utroligt mange gode stunder. 

– Vi har levet livet, og vi har gjort lige det vi havde lyst til, og jeg tror også, at det er en af grundende til, at han stadig er her i dag. Han er blevet holdt i gang, men han er ikke blevet slidt, forklarer Line og fortsætter:

– Vi har været på ferie sammen, ude at svømme, redet alverdens skove tynde, redet stævner for sjov og bare nydt tiden. Kashmir er en sensitiv, intelligent og loyal hest, og han har lært mig, at tålmodighed og hårdt arbejde betaler sig. Han har lært mig at bevare roen, og så har han lært mig, hvad ubetinget kærlighed er. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Line har fra dag ét bestemt sig for, at Kashmir skulle ende sine dage hos hende, og som Line fortæller, var der nok heller ikke mange der undrede sig over den udmelding. 

– Jeg er sikker på, at mange har tænkt "Selvfølgelig Line, du har købt en 17 år gammel hest, hvad regner du med? At den er her 10 år endnu?". 

Line ved faktisk ikke hvad hun havde regnet med dengang, men nu har de indtil videre haft 13 gode år sammen, og Kashmir er stadig frisk. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Cecilie Berg

– Jeg skal ikke klage, jeg tror det er de færreste 30-årige heste, ja måske endnu 20-årige heste, der er så friske. Han er selvfølgelig ikke så frisk, som han var engang, han bliver hurigere træt og hans tænder er ikke hvad de har været. Det er alt sammen noget, som skaber bekymring selvfølgelig, forklarer Line og fortsætter:

– Folk der kender mig, vil sige, at jeg gør alt for Kashmir, og måske endda til tider for meget. Men Kashmir er min familie, og man passer på sin familie. 

Kontakt til tidligere ejer
I sommers fik Line kontakt til Kashmirs gamle ejer, Louise, som havde ham før Ida. Hun besøgte ham hos Line i sommers, efter hun ikke havde set ham i 20 år. 

– Gensynsglæden var uden tvivl stor, og det har været en ære, at møde et af de mennesker, der har været med til at forme ham fra start. Det var også sjovt, at høre om hans liv fra dengang, hvor jeg ikke engang var født endnu, fortæller Line og fortsætter:

– Det er vildt at tænke på alle de mennesker, som Kashmir har mødt i sit liv. Jeg har stadig kontakt til både IDa og Louise, og jeg synes det er sjovt, at de gerne vil følge med. 

Kashmir bliver i dag brug til hygge og skovtursridning, og det er kun når staldens yngste låner ham til klubmesterskab, at han kommer på banen. 

– Jeg er taknemmelig for hvert år jeg får med ham, og for hver måned, ja faktisk hver dag. Jeg ved han er her på lånt tid. For mig er det en hårfin balance, om at være bevidst om, at i morgen måske er den sidste dag. At sørge for forhånd, samtidig med, at jeg nyder hvert sekund. Jeg kan grine og græde på samme tid over hvor fjollet det er at gå og være ked af, at jeg måske snart mister ham. I de stunder er jeg nødt til at minde mig selv om, hvor heldig jeg er, at have noget så kært, at det er svært at sige farvel. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat

Læs også

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Marie Helene Rigård Rohleder

Marie Helene Rigård Rohleder
20 24 29 28
mhr@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dyrlæger går imod ændring af købeloven – den danske hesteverden er rystet

25-02-2021 16:00, af Marie Helene Rigård Rohleder

Købelovens forbrugerafsnit har i utallige sager skabt store økonomiske problemer for de danske avlere, når de har solgt heste til private. Nu giver et nyt EU-direktiv mulighed for at undtage handel med levende dyr fra købelovens forbrugerafsnit. Det bakker SEGES Heste og Landsudvalget for Heste fuldt op omkring, men Den Danske Dyrlægeforening går imod en årelang kamp for at ændre købeloven

Dansk føl solgt til USA få dage gammel

23-02-2021 11:09, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

South-West Jolene er navnet på det føl, som kom til verden hos Laisbo Hors'es den 12. februar. Det er stadig tidligt på året, men flere små føl er allerede født, og det charmerende hoppeføl er et af de føl, som har fået en god start på livet på trods af vinterkulde 

Landets bedste springryttere må igen ride stævner

23-02-2021 14:44, af Annika Knudsen Lorentsen

Rideforbundet meddeler nu, at det kan lade sig gøre for landets bedste springryttere igen at ride stævne, da de i følge kulturministeriets bekendtgørelse er undtaget forsamlingsforbuddet. Det gælder dog i første omgang kun springryttere, som har rytterkategorisering 6 og som er minimum 22 år

To dressurhingste har bestået 35-dages testen

22-02-2021 11:48, af Thomas Bach Jensen
Avl|

To dressurhingste gik i går søndag den 21. februar den afsluttende prøve ved Dansk Varmblods ekstraordinære 35-dages test på Tørring Ridecenter, hvor begge hingste opnåede over 800 point

Søren Hove Nielsen er ikke mere

22-02-2021 10:23, af Thomas Bach Jensen

En stor hestemand er gået bort. Tidligere auktionarius og avler i Dansk Varmblod, dommer i Dansk Oldenborg Avl mv., Søren Hove Nielsen døde natten til lørdag

Tragisk ulykke stopper ikke springrytter Amalie Nanfeldt

19-02-2021 15:15, af Liv Haumann Madsen

Da den 17-årige konkurrencerytter Amalie Nanfeldt blev sparket i hovedet, forstod lægerne ikke, at hun overhovedet havde lyst til at nærme sig en hest igen. Allerede kort tid efter ulykken, var hun tilbage på hesteryg. Nu glæder hun sig til, at der igen bliver åbnet for stævnebanerne

Når palominoavl handler om mere end bare farven

24-02-2021 09:15, af Astrid Sørensen

Familien du Plessis de Richelieu avler palominoheste, men det er ikke kun den gyldne farve, der er vigtig. Visionen er også at avle ridelige og velgående heste, der kan begå sig i sporten på højt niveau

Lad os nu passe på hestene under rytter

23-02-2021 18:23, af Lone Rytter

I år starter livet som ridehest for Saga og Safran, der begge fylder tre år. Og jeg har gjort mig rigtig mange tanker og overvejelser omkring det. Ikke mindst fordi, jeg jævnligt kender eller hører om heste, der er blevet presset alt for meget i deres unge år – og som for nogles vedkommende ender med aldrig at blive rideheste, mens andre skal ”rettes op”

Dennis Fisker ene dansker til CHI Al Shaqab

22-02-2021 19:29, af Thomas Bach Jensen

Berider Dennis Fisker er som den eneste danske dressurrytter tilmeldt CHI-stævnet i Al Shaqab, Doha i uge 8. Ridehesten har talt med ham

Internationalt stævne i Spanien ramt af virus

23-02-2021 09:31, af Annika Knudsen Lorentsen

Søndag måtte arrangørerne af det internationale stævne i Valencia aflyse flere klasser, efter at flere heste var blevet syge med hvad der menes at være et udbrud af herpesvirus 1