Lis Hartels pris til HC

14-06-2015 17:43

Britt Carlsen

Det var fuldt fortjent, at Hans-Christian Matthiesen i dag kunne løfte det smukke sølvfad som bevis på, at han havde modtaget Lis Hartels mindepris

Dyrlæge og international dressurdommer Hans Christian Matthiesen (HC) blev offer for et komplot i dag. Han trode han skulle på banen for at uddele Lis Hartels mindepris til Sanne Henningsen - det skulle han ikke. Sanne var med i komplottet, og det kom tydeligvis helt bag på HC, da han blev udnævnt som prismodtager. - Jeg er super beæret og meget taknemmelig. Det er en stor ting at modtage prisen, sagde HC.

Lis Hartels Mindepris 2015
HKH prinsesse Benedikte begrunde valget af HC således: En person skiller sig ud fra andre som en oplagt modtager af årets Lis Hartels Mindepris: Hans-Christian Matthiesen. HC har dedikeret en betydelig del af sit liv til dressursporten. Han har været medlem af Dansk Ride Forbunds bestyrelse, formand for dresurudvalget og var en særdeles afholdt og kompetent holdleder for junior/ungrytter landsholdet.  HC er medlem af FEIs dressurudvalg, en flittig og respekteret international dressurdommer på højeste niveau. Og har senest være dommer ved World Cup finalen i Las Vegas tidlig på året.

HC er kendt som en dygtig dyrlæge og har som sådan bistået landsholdet. Selvom HC er medlem af bestyrelsen i Dressurens Venner bør dette ikke diskvalificere HC fra at modtage prisen som fortjent.

Beløbet på 25.000 kr. som følger med prisen har bestyrelsen besluttet går til foreningen junior/ungrytter som ikke overraskende er stiftet af HC. Hjertelig tillykke til HC med Lis Hartels mindepris 2015

Info

I samarbejde med familien Hartel-Siesbye har Dressurens Venner taget initiativ til at indstifte en mindepris til ære for Lis Hartel. Det sker for at sikre hendes engagement for dressursporten bliver husket fremover. indeprisen uddeles en gang årligt og består af to dele. Ud over en vandrepræmie følger et støttebeløb på 25.000 kroner fra Dressurens Venner.

Den bliver traditionen tro uddelt på Broholm i forbindelse med det danske mesterskab i dressur. Tidligere prismodtagere er Kjeld Kirk Kristiansen, Lis Lihme, Anne Grethe Törnblad, Anne og Fredrik Lütken, Vibeke Degn Andersen og senest Jytte Lemkow.

Dressurens Venner en almennyttig forening, der ønsker at støtte dansk dressursport, med ed henblik på at højne kendskabet og det faglige niveau. Læs mere om foreningen på www.dressurensvenner.dk
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen