Så er vi i gang!

16-06-2016 21:05

Sanne Kolind

Traditionen tro bliver DM i dressur i disse dage afviklet i den smukke park ved Broholm Slot. Trods de dårlige vejrudsigter, og trusler om skybrud, så havde solen overtaget det meste af dagen og gav et fantastisk vejr til både ryttere, heste og besøgende

I dag blev DM i dressur sat i gang. Alle grader af pararytterne skulle ride, mens der på den nederste bane hele dagen har været afviklet to MA1-klasser.
Der var lovet voldsomme regnbyger, men det var som om solen ikke vil give slip over Broholm, så de tunge skyer forblev ude i horisonten, så det kun var svage tordenbrag der kunne høres.
Det gjorde også at der har været et flot fremmøde af tilskuere i dag, som har kunne se på en masse flot ridning.
Paraklasserne grad 1-3 blev redet som en niveauklasse, og de placerede blev fundet blandt de tre grader.
Vinderen blev Caroline Cecilie Nielsen på Leon 530 (grad II). Selvom dommerne ikke helt var enige, så endte Caroline og Leon med samlet 72,50% foran Stinna Tange Kaastrup på Horsebo Smarties (grad IB). De lagde meget tæt, men heller ikke her var dommerne enige. De red til samlet 72,133%
Annika Lykke Dalskov Risum (grad III) snuppede 3. pladsen sammen med Aros A’ Fenris. De red til 71,579%.
Den 4. og sidste placerede blev Susanne Jensby Sunesen og Thy’s Que Faire (grad III). De red til 71,404%.

I grad IV vandt Line Kongensgaard og Laponio, efter et meget flot program, som dommerne tilsammen gav 74,405%.
2. pladsen indkasserede Henrik Sibbesen og Hotmani. Også de havde et meget flot program og kunne ride fra banen til store klapsalver. De blev honoreret med 72,5%. 3. pladsen i klassen gik til Ann Svelmøe Hansen og Tornshøjs Nobel med samlet 68,056%.

I MA1 kunne det have været blevet til dobbelt op i toppen for Lone Bang Larsen, hvis ikke det var fordi Allan Grøn sneg sig ind på en 2. plads.
Lone red først på Bakkely’s Onandt til 70,648%. En procent der skulle vise sig at være svær at komme i nærheden af, trods et kiks den sidste halvpiruette.
20 ryttere skulle igennem før der blev Lone blev skubbet af pinden. Allan Grøn og Blue Hors Zatchmo red sig ind på 1. pladsen med 70,88%. Dog nåede Allan ikke at nyde 1. pladsen længe, allerede 3 ryttere efter var det igen Lone Bang Larsen. Denne gang på Darwin Toftagergaard, og hun gjorde det klart, at 1. pladsen i denne klasse skulle gå til hende. De red til 72,037%.
Mette Riisager var den eneste ud over Lone og Allan der kom over 70%. Det gav hende 4. pladsen på Mosegårdens Brilliant med en samlet score på 70,185%.
5. pladsen blev indtaget af Helle Marie Simonsen Jørgensen og Bon’a Parte med 68,843%.

I den anden MA1 vandt Lise Ladefoged Jensen og Arrietta Klintgaard. De red til 71,343%.
Lotte Wiuff Straarup var tæt på, men måtte nøjes med en anden plads. Hun red på Roberto til 70,926%.
Ida Hofman-Bang og Le Pomerol blev nr. 3 med 70,139%.

På bane 1 gik der i mellemtiden en MB0 med 32 starter. Her blev det Lotte Wiuff Straarup og Thranegaardens Rostov. De red til 71,282%.
2. pladsen gik til Sandra Kudahl Kærgaard og Drisdal’s Co-Co Chanel med 70%. Maria Falkner Hansen på Winehouse red sig til 69,551% og det rakte i dag til en 3. plads.

 

I morgen fortsætter stævnet på Broholm, og her skal de første afdelinger af DM rides.

Du kan se flere resultater her, samt følge stævnet live 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen