Lisbet Seierskilde knyttes til ponydressuren

10-03-2021 09:09

For lidt over et år siden overtog Dennis Fisker rollen som landstræner for ponydressuren og blev dermed træner for både pony-, junior- og ungrytterne, og nu oprustes set-up'et omkring de unge ryttere så yderligere, idet Lisbeth Seierskilde tilknyttes som ekstra ressource

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth Seierskilde og Jonstrupgaardens Cocio. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Under udarbejdelsen af sportsplanerne i dressur for 2021 blev det tydeligt, at der kommer til at være flere sammenfald mellem både nationale og internationale konkurrencer for ungdoms- og seniordressuren, hvor Dennis Fisker også vil skulle samarbejde med landstræner Nathalie Su Sayn-Wittgenstein på U25- og seniordelen, og derfor er der opstået et behov for flere kræfter i landstræner-teamet. Pony-, junior- og ungryttergruppen er i forvejen en stor gruppe at have træneransvaret for ene mand, og derfor er det oplagt at bringe en ekstra ressource i spil, som samtidig kan være med til at styrke indsatsen på tværs af grupperne i ungdomsdressuren. Og her kommer Lisbet Seierskilde ind i billedet.

Det oplagte valg
Elitechef Kimi Nielsen er glad for, at Lisbet har takket ja til at blive en del af holdet, hvor hun vil komme til at få en meget central rolle. – Ponydressuren er jo hele grundlaget for den videre talentudvikling frem mod hhv. junior- og ungryttergrupperne, og det er her, man for første gang bliver introduceret til bruttogrupper og landshold. Derfor er det super vigtigt at sikre den helt rigtige sparring, støtte og opbakning til både ryttere, forældre og daglige trænere, og det er vi sikre på, at Lisbet kan bidrage med qua sin egen baggrund, siger Kimi. Hun uddyber: – Lisbet kender dressursporten ud og ind og har selv haft gået hele vejen. Hun har været en del af landsholdet lige fra pony til senior, har redet utallige mesterskaber, og senest var hun en del af det hold, der repræsenterede Danmark ved OL i London i 2012. Derudover driver hun til daglig rideskole på Jonstrupgården på Midtsjælland, hvor hun i mange år har undervist især ponyryttere, så alt i alt får vi en person, som har stor erfaring som både rytter og træner. I min optik er der ikke et mere oplagt valg til rollen end hende.

En fantastisk mulighed
Og det er bestemt ikke kun elitechefen, der er begejstret for det kommende set-up. Lisbet Seierskilde glæder sig til at komme i gang og ser især frem til to ting; – Jeg brænder virkelig for talentudvikling, og for mig er det et drømmejob at være en del af det set-up, som er med til at skabe fremtidens ryttere. Derudover ser jeg frem til et tæt samarbejde med Dennis både fagligt og personligt.   
Lisbet vil blive tilknyttet ponygruppen på ad hoc-basis allerede fra de første samlinger, forhåbentlig i marts/april måned. Hun vil desuden være til stede ved udvalgte ECCO-kvalifikationer samt ved diverse internationale stævner, herunder ved de Nordiske Mesterskaber i Finland.

Nyheden fortsætter efter annoncen

/DRF.

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth Seierskilde har mange års erfaring som underviser. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen