Lisbeth B. Andersen blev Årets Blue Hors Avler

13-04-2021 12:48
Avl

Ved Blue Hors' direkte live hingstefremvisning i lørdags, blev Årets Blue Hors Avler kåret og her tilfaldt vandrepokalen Lisbeth Bredmose Andersen, som står bag Stutteri LBA i Skals

Copyright Ridehesten.com
Lisbeth Bredmose Andersen og avlsleder Martin Klavsen. Foto: Blue Hors

Hvert år er Blue Hors' traditionsrige åbent Hus-arrangement noget af et tilløbsstykke blandt avlere og andre dressurhesteinteresserede. På grund af den nuværende COVID-19 situation, var årets fysiske arrangement erstattet af en direkte live hingstefremvisning – helt uden filter.

Det betød også at  vandrepokalen for Årets Blue Hors Avler 2021 blev overrakt ved et hjemmebesøg. I år gik den fornemme titel og hæder til Lisbeth Bredmose Andersen i Skals, som blev overasket med blomster og den smukke bronze-statuette af Blue Hors Don Schufro af avlsleder Martin Klavsen. 

Lisbeth har gennem årene haft utallige afkom med til både Dansk Varmblods unghestechampinat, DRF championater og så står hun også bag flere kårede hingste, blandt andet Orion e. Blue Hors Don Olymbrio/Solos Landtinus og  Olympus e. Blue Hors Don Olymbrio/Solos Landtinus. 

Sidste år var to af Lisbeth's afkom udtaget til UVM, nemlig sølvmedaljehoppen Sweetnes e. Blue Hors St. Schufro/Tailormade Lancelot som var udtaget til en repræsentere Danmark ved UVM i Verden for 5-års heste, mens den DV-registrerede hingst Gaston e. Grand Galaxy Win/ Fürstenball var udtaget Schweiz med den schweiziske rytter Philine Brunner.

– Jeg blev meget rørt og glad fortæller fortæller Lisbeth og fortsætter: –  Sidste år var ikke helt som forventet grundet corona, som jo satte en stopper for at have flere afkom med til både championatsfinaler og til UVM i dressur. Jeg har aldrig haft afkom udtaget til UVM, så da jeg sidste år havde to der var udtaget og UVM endte med at blive aflyst, var skuffelsen stor. 

– Det er et stort skulderklap at have modtaget titlen og bronzestatuetten af Blue Hors Don Schufro efter mange års avl og det slid og slæb som følger med. Specielt i disse corona tider, er det dejligt at der er noget som giver pote, slutter Lisbeth. 

Fakta
Årets Blue Hors Avler 2014 - 2021

2021: Stutteri LBA v/Lisbeth Bredmose Andersen

2020: Stutteri Straight Horse v/Mogens Pedersen og Eva Götzsche

2019: Stutteri Greven v/ Dorit Greve og Svend Skov Poulsen

2018: Stutteri Brandtbjerggaard v/Familien Buhl

2017: Stutteri Overgaard v/Tove og Ove Møller Nørgaard

2016: Stutteri UNO v/Joan Andreasen

2015: Familien Bastian i Tyskland

2014: Stutteri Hønnerup v/ familien Hagedorn Jørgensen

Se hele hingstefremvisning  herunder, hvor man 1:19:00 inde kan se Martin Klavsen overraske Lisbeth.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen