Liselotte er fortsat med

28-06-2015 10:30

Britt Carlsen

PL deltager i Athen og London Liselotte Rosenhart har været en del af paradressursporten siden 1998, hvor hun startede i grad III. Svigtende helbred har betydet, at hun nu rider i den laveste grad

Der er mange skæbner på dressurbanen i Aalborg i dag, paradressurryttere, der trods handicaps i forskellige grad arbejder professionelt og motiveret med deres sport. De ryttere, som er handicappet i mindre grad deltager i grad IV, mens de ryttere med det største handicap konkurrere i grad 1A.

Da Liselotte Rosenhart startede en karriere i paradressursporten tilbage i 1998 var det i grad III. Hun har redet med på det danske landshold ved flere mesterskaber bl.a. ved PL i Athen og London, hvor hun i øvrigt var tæt på en individuel medalje. Liselotte har en nervelidelse i centralnervesystemet som betyder, at hun har problemer med sin balance, koordinering og finmotorik. Liselottes sygdom har desværre betydet, at hun i dag rider i den laveste grad 1A - hvor rytterne hovedsagelig skal skridte - og trave ganske let. Det er en grad, hvor det kan være svært at indhente points i andre øvelser, såfremt man kikser en enkelt af dem. Alle øvelser skal rides i en taktfast, flydende skridt og alle volter og vendinger skal tegnes perfekt. Liselotte fik godt flow i sin blot 7-årige hannoveranerhoppe Fine Kalypso e. Fidertanz, som hun har haft i halvandet år. I skridtøgningen tabte Fine Kalypso lige et skridt, og det kostede værdifulde points hos dommerne. Omvendt så opnåede Liselotte gode points for den energi og rytme hun fik vist i programmet. Til daglig træner Liselotte hos John Hvalsø Saul, mens det ved mesterskabet var landstræner David Amager, som støttede hende på opvarmningen. 

Liselotte sluttede lige udenfor medaljerækken i dagen konkurrence, som blev vundet af den norske landsholdsrytter og UVM deltager Jens Lasse Dokkan og den danske varmblodshoppe Cyres e. Crelido. 

Se resultatet af klassen her.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen