Liselotte er fortsat med

28-06-2015 10:30

PL deltager i Athen og London Liselotte Rosenhart har været en del af paradressursporten siden 1998, hvor hun startede i grad III. Svigtende helbred har betydet, at hun nu rider i den laveste grad

Der er mange skæbner på dressurbanen i Aalborg i dag, paradressurryttere, der trods handicaps i forskellige grad arbejder professionelt og motiveret med deres sport. De ryttere, som er handicappet i mindre grad deltager i grad IV, mens de ryttere med det største handicap konkurrere i grad 1A.

Da Liselotte Rosenhart startede en karriere i paradressursporten tilbage i 1998 var det i grad III. Hun har redet med på det danske landshold ved flere mesterskaber bl.a. ved PL i Athen og London, hvor hun i øvrigt var tæt på en individuel medalje. Liselotte har en nervelidelse i centralnervesystemet som betyder, at hun har problemer med sin balance, koordinering og finmotorik. Liselottes sygdom har desværre betydet, at hun i dag rider i den laveste grad 1A - hvor rytterne hovedsagelig skal skridte - og trave ganske let. Det er en grad, hvor det kan være svært at indhente points i andre øvelser, såfremt man kikser en enkelt af dem. Alle øvelser skal rides i en taktfast, flydende skridt og alle volter og vendinger skal tegnes perfekt. Liselotte fik godt flow i sin blot 7-årige hannoveranerhoppe Fine Kalypso e. Fidertanz, som hun har haft i halvandet år. I skridtøgningen tabte Fine Kalypso lige et skridt, og det kostede værdifulde points hos dommerne. Omvendt så opnåede Liselotte gode points for den energi og rytme hun fik vist i programmet. Til daglig træner Liselotte hos John Hvalsø Saul, mens det ved mesterskabet var landstræner David Amager, som støttede hende på opvarmningen. 

Liselotte sluttede lige udenfor medaljerækken i dagen konkurrence, som blev vundet af den norske landsholdsrytter og UVM deltager Jens Lasse Dokkan og den danske varmblodshoppe Cyres e. Crelido. 

Se resultatet af klassen her.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald