Longines-ure til vinder af WBFSH's ranglister (video)

19-11-2020 06:56
Avl

Hvert år modtager vinderne af WBFSH avlerranglister i disciplinerne dressur, springning og military et eksklusivt armbåndur. Det er Longines, der er sponser af "Breeders Awards", som i år for første gang ikke er afholdt ved en live event

Copyright Ridehesten.com
Don Schufro-datteren Weihegold redet af Isabell Werth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vinderne af WBFSH's avlerranglister 2020 har modtaget WBFSH-diplomer samt et elegant armbåndsur fra Longines. Overrækkelsen finder som regel sted ved et stort internationalt stævne i november eller december, men pga. den aktuelle Corona-situation sker det ikke i år. I stedet for har man besøgt avlerne for at overrække dem diplom og ur personligt.

Vinderen af ranglisten i dressur er tyske Inge og Günter Bastian for avl af den 15-årige oldenburgerhoppe Weihegold e. Don Schufro/ Sandro Hit. Hoppen, der rides af tyske Isabell Werth, har i år vundet bl.a. Grand Prixen ved Longines-FEI World Cup Amsterdam,  Grand Prix og Grand Prix Special ved CDI4* Achleiten samt mange sejre og topplaceringer. Nu afdøde Inge Bastian var allerede årets avler i 2017, da Weihegold første gang vandt ranglisten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også vinderen af avlerranglisten i springning, hollandske Anton Woertmann er ikke iblandt os længere, og det var hans datter Marleen Woertmann, der modtog hæderen for avl af den 12-åige KWPN vallak Denver e. Albuehren’s Memphis/ Chico’s Boy. Denver har haft et fantastisk konkurreneår med britiske Holly Smith, der har redet ham i et år og blev nr. 3 i Longines FEI World Cup Amsterdam CSI5*-W. Under Longines og WBFSH's besøg fortalte Marleen Woertmann: – Jeg tror ikke, min far regnede med, at han nogensinde ville avle sådan en hest. Det er en stor ære for min far og hans avlsarbejde, og det glæder mig mig at modtage prisen.

Det hollandske ægtepar Jannie og Johan Schurink er vinderne af avlerranglisten i military for den 12-årige KWPN-vallak Don Quidam e. Quidam/Amthist, der har haft et meget succesfuld år med australieren Kevin McNab med topplaceringer i CCI4* Burnham Market i England og CCI4*-S Barroca d'Alva i Portugal Kevin og Don Quidam har haft stærk kemi fra starten, og rytteren beskriver Don Quidam en reserveret hest med stor personlighed og en kaliber, som denne udmærkelse er et bevis for. Johan Schurink udtalte ved besøget på deres ejendom: Vi er hobbyavlere. Don Quidam er født her, og at en hest, der bliver nr. 1 i verden, er født hos os, er helt fantastisk. Det er særlig stort for min kone, som har lagt et enormt arbejde i hestene, og hun fortjener denne udmærkelse.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen