Lørdag med B-finaler og finale i Ermelo - opdateret

04-08-2018 09:19

UVM i Ermelo: Dagen ved LONGINES FEI/WBFSH verdensmesterskaberne for unge dressurheste i Holland byder i dag på B-finaler for 6- og 7-års heste samt finale for 5-års med fire DV-heste. Vi rapporterer løbende efter de danske ridt

5-års finale

Der er lagt op til en super spændende 5-års finale med fire DV-heste. Her rider Andreas Helgstrand to heste, der reelt har potentiale til medaljer.

Se separat nyhed for resultater fra 5-års finalen.

Vi har den danske dommer Kurt Christensen i dommerpanelet.

 

Copyright Ridehesten.com
Jacob N. Sørensen og Ellegaardens San Droneur.

6-års B-finale

Kl. 09.32: For det danske hold har spanske Severo Jurado Lopez og Atterupgaards Botticelli e. Bennetton Dream/ Caprimond (opdr. Atterupgaard) leveret et særdeles godt ridt med skridt og trav som højdepunkterne. Dommer ved C, Susanne Baarup, kommenterede på dommernes vegne, at de så en meget elastisk trav med godt afskub og meget sving, særdeles gode øgninger og flotte overgange, og hesten bevarede elasticiteten i sidebevægelserne. Skridt var særdeles god og taktfast med god overtrædning, mens problemerne opstod i galoppen, hvor hesten blev høj bagi og vid bagtil og til tider på to spor, hvilket gav problemer med changementerne. Hesten blev belønnet med 8,4 for både skridt og trav, 8,0 for skridt og ridelighed samt 8,3 for kapacitet. Det satte ekvipagen i spidsen.

Kl. 12.17: Svenske Pernilla André Hokfelt har redet den danskkårede og delvist danskejede hingst Total Hope e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro ind på førstepladsen efter en noget stærkere præstation i dag med bl.a. 8,8 for galop og samlet 8,34 point.

Kl. 13. 31: Kenneth Damgaard og Stenagers Wyatt Earp e. Wilkens/ Sandro Hit (opdr. Maybritt og Bjarne Christensen) fik som højeste karakter 7,8 for trav og galop og sluttede med skuffende 7,28 point. Hesten blev beskrevet som meget elegant med en aktiv og elastisk trav, dog lidt ilende i øgningerne. Skridten kunne have bedre takt og overtrædning. Galopppen er klar i takten og op-ad-bakke men kunne være mere over ryggen. Vi synes, programmet blev redet lidt usikkert og hesten var for bøjet i sidebevægleserne, men den har et godt fremtidsperspektiv, men skridten skal forbedres.

Kl. 13.52: Hevringholms Delaya e. Era Dancing Hit/ Blue Hors Hertug (opdr. Anne-Sophie Høyer) og Susanne Barnow er netop redet af banen med kommentarerne, at der er tale om en very elegant og letbenet hoppe med sit bevægelsesmæssige højdepunkt i skridt. Traven beskrives som aktiv og letfodet, men savner lidt kadance og evnen til at samles i overgangene. Skridten er særledes godt og taktfast med god overtrædning og hesten bevæger sig igennem hele kroppen. Desværre var der i dag nogle udfordringer i galoparbejdet.  Ridelighedskarakteren bliver trukket ned, fordi sidebevægelserne ikke var flydende nok og hesten falder på forpanten, mister takt og op-ad-bakke tendens. Ekvipagen sluttede med 7,52 point med hele 8,5 point for skridt.

 

Løbende resultat

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado Lopez og Atterupgaards Botticelli.

7-års B-finale

Kl. 09.21: Ganske vist under svensk flag, men for det danske hold red Jacob Nørby Sørensen Ellegaardens San Droneur e. San Amour/ De Noir ind på en foreløbig førerposition efter et ridt til 74,632%. Dommernes kommentarer til ekvipagen startede med en lykønskning for et vellykket ridt og en udtryksfuld hest, der er løsgjort og smidig. Grundtraven er god, men den skal arbejde bedre bagfra i den fri trav, hvor den bliver lidt vid. Skridten er særdeles god og afslappet, særligt i den frie skridt, og i den samlede skridt skal hesten give bedre kontakt. Galoppen er regelmæssig og med et godt spring, men må gerne være hurtigere bagtil, og pirouetterne var ikke så lette i dag. Changementerne er endnu helt på plads.

Kl. 10.47: Carina Cassøe Krüth har to 7-årige hopper med til Ermelo, og i morgen rider hun den sorte i finalen. I dag gjaldt det den røde, Red Diamant e. Blue Hors Romanov/ Dream of Heidelberg, i B-finalen, hvor den engelske dommer ved C Isobel Wessels efter ridtet udtalte, at der var tale om en meget udtryksfuld heste, der i dagens program havde mange højdepunkter, men også nogle problemer. En rigtig god kvalitet i traven med en god evne til at bruge ryggen, gå frem og komme tilbage i samling. I den fri trav ønsker vi os hesten mere op-ad-bakke og halsen bliver for snæver, og nakken ikke det højeste punkt. Skridten er taktfast med godt sving igennem kroppen, men den samlede skridt burde have mere samling. Galoppen har god takt og mekanik, men vi vil gerne have mere spring, bæring og justerbarhed. I dag blev det for svært med pirouetterne og changementerne, da der ikke er tilstrækkelig regulerbarhed, og hoppen var hele vejen rundt bedre på venstre volte. Hun har et rigtig godt potentiale til fremtiden, og skal blot have videreudviklet galoppen. 

Kl. 14.22:  69,005% opnåede Jukebox e. Jazz/ Rubinstein (opdr. Jytte Kolster) redet af sin ejer Michael Søgaard. Dommerne kommenterede bl.a., at traven var meget kraftuld og energisk, men manglede bæring. Skridten var lidt langsom bagi men med god overtrædning i den samlede skridt, dog bør den være hurtigeremere , lukkende og bærende. Galoppen har god grundkvalitet men ønskes mere op-ad-bakke.

Løbende resultat

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Red Diamant.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen