Ludvigsen på vej mod guld igen

25-05-2024 11:03

Trine Askjær-Jørgensen

Her til morgen har U25-dressurrytterne taget hul på deres DM hos Vallensbæk Rideklub, hvor tre rutinerede, unge kvinder har lagt sig i front af mesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

DM-stævnet i dressur er nu i fuld gang på de fine baner hos Vallensbæk Rideklub. Hvor mesterskaberne i går blev indledt af paradressurrytterne, har U25-rytterne her til morgen taget hul på deres mesterskab. Med 17 ekvipager tilmeldt er der stor tilslutning til årets mesterskab, hvor niveauet derfor forståeligt nok også varierede en del. U25-Grand Prix-programmet voldede lidt problemer for en del af ekvipagerne, hvor det særligt kneb lidt med piafferne.

Det blev ikke overraskende tre ekvipager, der har masser af erfaring fra internationalt niveau, som i dag lagde sig i front af mesterskabet. Overlegen blandt dem var den forsvarende danmarksmester, Blue Hors-rytter Sophia Ludvigsen med Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados, som red til 73,140% med blandt andet rigtig flotte galoppiruetter.

Efter hende fulgte sidste års bronzevinder Thea Bech med Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair, som leverede et rigtig flot program, hvor særligt piaffe- og passageturen er "Dios" absolutte højdepunkt. Det blev til i alt 71,953% forud for morgendagens kürfinale.

Copyright Ridehesten.com
Thea Bech og Dionisos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Med dansk varmblodsvallakken Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador xx (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen), der har været hendes makker igennem mange år, red Karoline Rohmann en flot tur til 71,325%. Parret vandt sølv til DM i 2022 og er bestemt også kandidater til en medalje i år.

Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nogle af de nye i flokken gjorde rigtig god figur i dag. Én af dem er 22-årige Ida Kirstine Bjørn, der i år er rykket op på U25-niveau og først på året har haft nogle meget succesfulde stævner sammen med Hussmanns Jackson e. Johnson/ Belissimo M (opdr. Stald Hussmann), som hun har redet sine ungrytterår på. I dag red parret sig ind på en fjerdeplads med 70,302%.

Copyright Ridehesten.com
Ida Kirstine Bjørn og Hussmanns Jackson. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Cecilie Dybro Jensen fulgte lige i hælene på dem. Sammen med Zagori e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall II red hun til en femteplads med 69,047%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Dybro Jensen og Zagori. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner