Malin Baryards Butterfly Flip blev 30 år

09-02-2021 12:06

Annika Knudsen Lorentsen

Svenske Malin Baryard-Johnssons tidligere tophest Butterfly Flip er død i en alder af 30 år, og det er ikke mange heste som har haft samme succes som den velspringende hoppe havde gennem en lang årrække

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sammen deltog Malin Baryard-Johnsson og Butterfly Flip e. Robin I Z/Moderene ved OL i både Sydney (2000) og i Athen (2004), hvor de vandt sølv for hold i Athen. De deltog ved VM i Aachen i 2006 og ved EM i Donaueschingen i 2003 og i San Patrignano i 2005, og var altså en fast del af det svenske landshold i en lang årrække.

Ekvipagen havde sammen mere succes end de fleste gennem rigtig mange år, og i 8 år red de med på allerhøjeste niveau. I 2001 vandt de deres første World Cup-sejr i Geneva, og i alt har de redet fem World Cup-finaler. 

I 2003 blev parret kåret som verdens bedste ekvipage. 

Copyright Ridehesten.com
Malin Baryard-Johnsson og Butterfly Flip ved OL i Athen 2004. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hun var en meget speciel hest for mig, og en af de bedste heste nogensinde, fortæller Malin til Worldofshowjumping, og fortsætter:

– Hun tog mig hele vejen til toppen af sporten, og vi havde så mange gode år sammen. Jeg begyndte at ride hende da hun var 6 år og vi vandt vores sidste Grand Prix sammen, da hun var 17 år. 

De sidste mange år har hoppen nydt sin pension, og hun har også flere afkom, som har succes. Blandt andet Flip's Little Sparrow, som i 2018 vandt World Cup i Zürich med Stephanie Holmén. 

Copyright Ridehesten.com
Malin Baryard-Johnsson og Butterfly Flip ved EM i 2005. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen