Maria Dahl Bruun tæt på hattrick

20-05-2018 21:48

Camilla Tiefensee Schrøder

Var det ikke for en enkelt dyr fejl i küren i dag, ville Maria Dahl Bruun og Volstrupgaards Cassiopeia have opnået hele tre sejre i løbet af weekendens internationale stævne i Cascais

Copyright Ridehesten.com
Maria Dahl Bruun og Volstrupgaards Cassiopeia efter sejren i CDIY Individual lørdag. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det går strygende for den unge dressurrytter Maria Dahl Bruun, som flyttede til Spanien tidligere på året med den 17-årige DV-hoppe Volstrupgaards Cassiopeia e. Comeback II/Caletto III (opdr. M. & B. Kløve-Mogensen, Hobro). Det er blevet til mange flotte resultater ved de internationale stævner sydpå, og denne weekends stævne i Cascais, Portugal, var ingen undtagelse.

Fredag lagde hun ud med en sejr efter et ridt bedømt til 70.412 %, og lørdag gentog hun succesen med 70.500 % og endnu en førsteplads i CDI Young Riders Individual. Efter de flotte resultater glædede hun sig meget til küren søndag, men her lykkedes det lige akkurat ikke at vinde, da konkurrenten Filippo Di Marco overhalede hende med et marginalt bedre resultat.
Hun fortæller, at det var en rigtig dyr fejl i küren, der kostede sejren, men at det jo er, hvad der kan ske.
- Hun sprang i galop i vores travtravers, der tæller dobbelt, så det tog meget tid at få hende i trav igen, hvilket gjorde det svært at komme ind i vores næste versade, forklarer Maria.
Trods fejlen blev det stadig til en flot andenplads med 73,150 %.

Se resultatlisten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ny træner er et godt match
Maria Dahl Bruun takker bl.a. sin nye spanske træner for sin succes. Det er en træner, der er virkelig god til at arbejde med forståelsen mellem rytter og hest, forklarer hun:

– Patricia er guld værd, og kemien mellem os er fantastisk. Hun har virkelig lært mig ting, jeg ikke havde styr på, før jeg kom herned. Hvad vi pt. arbejder meget mere med, er mine ben, og det, synes jeg virkelig, har givet pote.
Jeg er mere på med benene. Før havde jeg lidt tildens til at trykke hende og så slippe trykket igen, nu er det konstant, så hun altid ved, jeg er der for hende.

Maria synes, der er mange dygtige ryttere at konkurrere imod sydpå, men det overordnede setup omkring internationale stævner minder meget om det, vi kender herhjemme.

– Rent stævnemæssigt er der ikke den store forskel, da det afholdes efter FEI's reglement, og nogle af de internationale dommerne har vi også redet for i Nordeuropa, men selve udendørssæsonen er jo selfølgelig længere, og solen får folk til at smile, siger Maria.

Copyright Ridehesten.com
Maria med sin far og træner. Foto:privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner