Martin Klavsen til Holga Finken

20-09-2013 12:47

Signe Wiese

21-årige Martin Klavsen, der i en årrække har arbejdet hos bl.a. Katrinelund og nu Blue Hors, flytter til Tyskland og starter i nyt job hos den anerkendte tyske rytter og træner Holga Finken 

- Det er nu det skal gøre, hvis jeg skal prøve at tage til udlandet, og jeg synes at det kunne være spændende at komme til Tyskland, forklarer Martin Klavsen, der starter i sit nye job hos Holga Finken den 7. oktober.

Trods sine kun 21 år har Martin Klavsen fem års erfaring som fuldtids hestemand. Martin, der oprindeligt er fra Tim ved Ringkøbing i Vestjylland, startede karrieren hos Margit Ørum, og rykkede senere til Katrinelund.

Fra september 2012 har Martin været ansat på Blue Hors, hvor han dels har mønstret hingste til bl.a. hingstekåringer og shows, dels har redet ungheste, og dels har varetaget reproduktionsarbejdet sammen med resten af teamet i hoppestalden på Blue Hors.

- Jeg har været rigtig glad for at være på Blue Hors, og det kan da også sagtens være at jeg vender tilbage en dag. Men jeg vil gerne prøve noget nyt, og samtidig udvikle min ridning, fortæller Martin.

Kontakten til Holga Finken er kommet istand via norske Isabell Bache, der tidligere har været ansat på Katrinelund og bl.a. redet elitehingsten De Noir. Isabell er ansat hos Holga Finken, og hun og Martin har holdt kontakten siden tiden på Katrinelund. Isabell fik arrangeret at Martin kunne komme ned og prøveride for Holga Finken, og Finken kunne godt lide Martins ridestil. - Han mente der var noget at arbejde videre med, fortæller Martin.

Hos Finken er det planen at Martin dels skal ride ungheste, men han får også mulighed for at ride og modtage undervisning på ældre, mere uddannede heste, hvilket netop er det han har søgt. Martin glæder sig til at flytte, og han er glad for at kende lidt til stedet, og ikke mindst for at han kender Isabell Bache så godt - det gør det hele lidt nemmere. - Jeg kan godt lidt tysk, men det er ikke helt godt - men det skal det nok blive, mener Martin.

Martin starter som sagt i Tyskland i starten af oktober, og allerede nu ligger det fast, at han sammen med resten af teamet fra Holga Finken rykker til Gestüt Bonhomme til januar, hvor Holga FInken er blevet hyret til at drive Gestüt Bonhommes dressurafdeling.

Martin glæder sig meget til at prøve kræfter med livet i udlandet, men understreger også at han har været utrolig glad for sin tid på Blue Hors, hvor han har lært meget, og haft mange store oplevelser:
- Fremvisningen af Blue Hors Don Schufro ved EM, det var noget helt specielt med sådan en herre som ham, siger Martin.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen