Martin var enestående i dag

27-08-2023 17:01

Annika Knudsen Lorentsen

Det var en ganske imponerende præstation som Martin Dinesen Neergaard leverede i Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale for 7- og 8-års heste, hvor han sikrede sig både første-, anden- og tredjepladsen

En interessant finaledag ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinaler i springning 2023, sluttede med en helt særlig oplevelse. En oplevelse der nok i høj grad var helt særlig for ham, som det hele i sidste ende kom til at handle om, nemlig Martin Dinesen Neergaard, som havde tre heste til start i finalen for 7- og 8-års hestene. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard til præmieoverrækkelsen sammen med fv. Ditte Back Sørensen fra DRF, Morten Dueholm Larsen fra Pavo og overdommer Bjarne Mørup. Foto: Ridehesten.com/Krisitine Ulsø Olsen

Han red sig til sejren i sadlen på den ene af de heste, han havde til start, men ikke nok med det, så tog han også anden- og tredjepladsen. Det gjorde han efter, at han havde tre ud af de otte heste, der kom i den afgørende omspringning.

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Disney Z. Foto: Ridehesten.com/Krisitine Ulsø Olsen

Sejren tog han med Diniz Z e. Dimitri Z/ Gentleman (opdr. Bækgaarden Youngster A/S), som var den første af hestene, han red ind i omspringningen. Da han skulle på banen med sine to øvrige heste som de sidste to ekvipager, vidste han, at sejren var i hus, men det afholdte ham ikke fra at ride hurtigt med de andre to.

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med Kalista. Foto: Ridehesten.com/Krisitine Ulsø Olsen

Derfor endte han på andenpladsen med Disney Z e. Dimitri Z/ Numero Uno (opdr. Bækgaarden Youngster A/S) og på tredjepladsen med Kalista e. F-One USA/ Carthago. Alle tre heste er ejet af Bækgaarden og Disney Z er desuden ejet i samarbejde med Frandsbjerg Horses. Disney Z og Diniz Z er begge efter hingsten Dimitri Z, mens Kalista er søster til Dimitri Z. Kalista og Dimitri Z er begge trukket på den legendariske hoppe Larthargo.  

– Jeg havde travlt må jeg sige, det var tre superfine heste jeg havde med, indleder Martin, som i videoen nedenfor sætter flere ord på dagens præstationer.

På fjerdepladsen blev det Søren Møller Rohde med Zamarolus Ask e. Zambesi/ Carolus, mens Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/ Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmdit) tog femtepladsen. De leverede begge gode ridt i omspringningen, og red fejlfrit, men de var ikke hurtige nok til at vinde over en eneste af Martins heste i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Zamarolus Ask. Foto: Ridehesten.com/Krisitine Ulsø Olsen

De øvrige placeringer tog Karen Møller Rohde med Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue/ Tannenhof's Cheenook (opdr. Familien Camitz v/Linus Camitz), Gitte Dahl med Lugano e. Cape Coral RBF Z/ Ukato, Søren Møller Rohde med Figeac Ask e. Favorit Ask/ Carano (opdr. Dorthe og Jens Lommer), Christian Svendgaard med Tannenberg Dree Boeken e. Tangelo van de Zuuthoeve/ Darco og Rikke Andersen med Twillight e. Favorit Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Bøje Aagaard Pedersen).

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Comann. Foto: Ridehesten.com/Krisitine Ulsø Olsen

Tre UVM-billetter på højkant
Til avleren af den bedste danskavlede hest var der et gavekort til en bedækning hos Stutteri Volstrup, og det blev Bækgaarden der modtog dette gavekort. Til de bedste to udenlandsk registrerede heste var der desuden wildcards til UVM på Zangersheide, og dem modtog Martin derfor i sadlen på Diniz Z og Disney Z.

Derudover var der desuden et UVM-billet til den ekvipage med dagens bedste Dansk Varmblodshest blandt de 7-årige heste, og det blev Jacob Theodor Schmidt med Bøgegårdens Comann. 

Resultat fra finalen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen