Med sporer eller ej?

06-10-2019 09:00

Jo blødere sporer, jo bedre, og det kan man kun opnå, jo bedre og mere korrekt man sidder, sådan fortæller dressurlandstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, da vi snakkede med hende

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det sker med jævne mellemrum, at ryttere får prikket hul på deres heste med sporen. Det skete også for Charlotte Dujardin. Når en rytter som Charlotte Dujardin får prikket hul i siden på sin hest, med den følsomme og diskrete ridning, hun udviser, så er det endnu mere klart, at det kan ske for alle ryttere. Det må bare ikke ske, men det gør det. 

Valget af sporer kn være med til at mindske risikoen for at skade hesten, men omvendt så vil både publikum og dommere gerne se ridt, hvor rytterens indvirkning sker så diskret, at det næsten ikke er synligt. Og for at kunne opnå det er en tydelig og klar kommunikation mellem rytter og hest en nødvendighed. Og det kan i nogle tilfælde indebære, at rytteren tager de skarpest mulige, lovlige sporer i brug. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne måneds udgave af magasinet Ridehesten fortæller dressurlandstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, hvordan man bruger sporen korrekt. Du får også tips og tricks til valg af den rigtige spore samt regler for brug af sporer. 

Du kan bestille bladet her, eller finde det hos din lokale forhandler. Du finder en liste over vores forhandlere her. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen