Medaljer i både springning og dressur ved NM i dag

27-06-2022 19:58

Annika Knudsen Lorentsen

Dagen ved Nordisk Mesterskab i Sverige, har budt på holdguld til seniordressurrytterne og ponydressurrytterne, individuelle medaljer i U25 dressur og holdsølv til ponyrytterne i springning

Copyright Ridehesten.com
Senior dressurlandsholdet. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge er der Nordisk Mesterskab på Flyinge i Sverige, og dagen startede med, at det danske seniorlandshold i dressur sikrede sig en guldmedalje i holdkonkurrencen. På holdet Anna Zibrandtsen med Detroit e. Dimaggio/ Lord Liberty G, Joachim Thomsen med Aaroe's Gandhi e. Blue Hors Don Romantic/ Resident (opdr. Lone og Knud Boisen), Lone Madsen med Heslegaard's Rosmarin e. Heslegård's Rubin/ Heslegårds Louis (opdr. Heslegård Stutteri) og Nadja Aaboe Sloth med Favour Gersdorf e. Foundation/ Leandro (opdr. Inger Marie Andreasen).

– Det har været en super dag, med hygge og god opbakning fra hinanden. Favour gik rigtig godt, en stabil tur med kun to små misforståelser. Det er virkelig sjovt at få lov at ride for hold og repræsentere Danmark, og jeg nyder alle de oplevelser vi får, fortæller Nadja Aaboe Sloth, som i dag red den højeste procent blandt de danske seniorryttere. 

Herefter red U25-rytterne individuel kür, og her blev det til to danske medaljer. Guldet sikrede Laura Kristine Thorup sig i sadlen på Blue Hors Veneziano e. Vivaldi med 76,255 procent, mens Sandra Aagaard Hyrm tog sølvmedaljen i sadlen på Heslegaards Rismon e. Heslegård's Rubin/ Heslegaard's Louis (opdr. Heslegaard Stutteri). 

Dagen sluttede på dressurbanen med afgørelse i ponyrytternes holdkonkurrence, og her Laura Maria Hagerup med Cake Royal, Emilie Hansen med Bossa Nova Bitsch, Anna Munkebo med Tackmann's Cookie og Andrea Hamann Sand med Golden Spring GH guldmedaljen i holdkonkurrencen i hus. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske ponyhold på podiet med sølvmedalje. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Succes på springbanen
Flere af de danske springryttere har i dag redet den indledende mesterskabsklasse, mens kategori I-landsholdet og children landsholdet skulle ride om medaljer i holdkonkurrencen. 

Ponyrytterne sikrede sig efter en spændende omspringning sølvmedaljen. På holdet var Milla Josefine Wichmann Duus med Socrates Optimus, Izabella Tardrup Frandsen med Valmy de Treille, Laura Sargent med Foxtown Elderberry, Sofie Pørksen Conradsen med Bebo Com, Magdalene Rose Mikkelsen med Attyrory Rebel og Olivia Dresler med Jasmines Holly. 

Bpde junior-, ung- og seniorrytterne har i dag redet deres indledende konkurrence, og her blev det til flere flotte resultater for de danske ryttere. 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner