Merethe Neland er danmarksmester i Distance

29-09-2018 21:28

Camilla Tiefensee Schrøder

DM i distance blev lørdag afviklet i forbindelse med det internationale distancestævne Blaabjergridtet ved den smukke, jyske vestkyst. Det unge makkerpar bestående af 23-årige Merethe Neland og 7-årige Larka vandt mesterskabet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev Merethe Neland og den unge hingst Larka, der kom i mål som hurtigste dansker i den internationale CEI2* 120 km-klasse, som DM i Distance 2018 blev afviklet i. Hermed kan det unge distanceteam nu kalde sig danmarksmestre. De kom i mål i tiden 08:40:35 med en gennemsnitshastighed på 14.24 og var dermed under 10 minutter efter klassens svenske vinder, Sara Henriksson på Woo Boo Doo.

Skulle have været til VM for ungheste
Den dygtige unge distancerytter, som har vundet bl.a. NM-guld med ungrytterlandsholdet i 2016 og sidste år vandt Brussels Equestrian Endurance Masters i 120km, skulle egentlig have været af sted til VM i Distance for Ungheste i Samorin, Slovakiet, denne weekend, men på grund af en fejl i tilmeldingen kunne hun ikke komme af sted. Det har rytteren tidligere på måneden berettet på sin facebookside. Heldigvis kunne hun nu, trods skuffelsen, glæde sig over, at der kom en DM-sejr ud af fraværet i Samorin.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Succesfuldt distancestævne
På den næstlængste distance, CEI1* 82 km, var det norske Maren Aanestad, der kom først i mål, mens bedst placerede dansker var Brita Christensen på Triple A Mariella OX e. Makao OX/Meksiboy OX. Hun red i mål i tiden 06:15:05.

Det er første gang, Blaabjerg Rideklub ved Nørre Nebel afholder DM i Distance og arrangerer et tostjernet ridt, og ifølge klubbens formand Ole Jessen, er alt forløbet godt og lige efter planen.
- Der er mange forberedelser og ting, vi skal have styr på, men jeg synes, vi er rigtig godt med. Og vi har haft godt ridevejr med 10-12 grader og lidt vind, så stemningen er helt i top, siger Ole Jessen.

Stævnet fortsætter i morgen med en række mindre klasser på kortere distancer.

Se start- og resultatlisterne.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen