Merrald og Farrell sejrede sikkert i BBC-finalen

14-11-2021 17:16

Hjemmebaneekvipagen Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Farrell har været helt overlegne i dette års finale af Bundgaard Byg Cup, der i denne weekend er blevet afviklet ved Blue Hors Dressurfestival

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Farrell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Gårsdagens nr. 2 i den indledende Intermediairen, berider Kenneth Damgaard og den 8-årige guldmedaljehoppe UNO Day Sun e. UNO Don Diego/ Blue Hors Rosoff (opdr. Stutteri Uno ApS), opnåede i dag i Intermediaire I Kür 74,042%, hvilket rakte til en fjerdeplads, foran Betina Jæger Jensen og den 8-årige hoppe Scarlett e. San Amour/ Comics, der gentog tredjepladsen og i dag opnåede 74,750%.

Carina Nevermann Torup og den 12-årige trakehner Moromax e. Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen) leverede et solidt kürridt og opnåede 76,125%, hvilket sikrede dem en andenplads her i finalen.

Fakta
Bundgaard Byg Cup

Bundgaard Byg Cup er en kendt og traditionsrig landsdækkende turnering for ekvipager, der har opnået min. 60% ved start i en Prix St. Georges ved B-stævner eller 63% ved start i Prix St. Georges ved C-stævner i kvalifikationsperioden. Bundgaard Byg Cup rides over tre spændende kvalifikationsrunder i Intermediaire I og Intermediare I Kür. De 18 bedste ryttere går videre til finalen for at dyste om den prestigefyldte titel som vinder af Bundgaard Byg Cup.

Fold up

Den mest succesfulde af alle ryttere ved Blue Hors Dressurfestival er Blue Hors-rytteren Nanna Skodborg Merrald, der har vundet alle de klasser, hun har været til start i, med over 75%. Sådan gik det også med den indledende Intermediaire I i Bundgaard Byg Cup, hvor hun med den 10-årige elitehingst Blue Hors Farrell e. Fürstenball/ Dacaprio vandt suverænt. 

Ekvipagen gentog i Küren deres suverænitet og sejrede med hele 82,083%. Karaktererne for rytme, harmoni, koreografi, sværhedsgrad og fortolkning tæller firedobbelt, og her indkasserede parret adskillige 8, 8,5, 9 og 9,5 fra dommerne Helle Westh, Jesper Holst Hansen og Lone Dichmann.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Farrell er blevet meget stærkere og mere sikker i øvelserne, og det betyder, at har meget mere overskud, og så synes jeg, at han det sidste par år har udviklet sin galop rigtig godt og fået en bedre skulderfrihed. Traven har jo altid været fantastisk, fortæller Nanna og fortsætter: – Han er sjov at ride Kür på, og i dag var han mega fin og virkelig med mig. Det skyldes også, at han i går trykkede sig lidt, hvor han i dag var meget bedre tilpas og derfor ikke skulle have så meget hjælp.

Jeg red min første Bundgaard Byg Cup, da jeg var juniorrytter og havde Millibar, som jeg kom til at ride Grand Prix på. Jeg synes, at det er rigtig fedt med sådan en turnering for de heste, som ikke er helt klar til Grand Prix endnu, og også for ryttere, der ikke før har redet på højeste niveau. Der er det vigtigt med en turnering, hvor man rider Kür, så det for eksempel ikke kun er, når man kommer til DM. Jeg har faktisk brugt det til alle mine heste, fortæller Nanna.

Klassens resultat.

Samlet resultat af Bundgaard Byg Cup.

Stævnets start- og resultatlister

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Farrell. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing