Mia Hastrup er ny dansk mester

18-07-2021 21:22

Maria Lerche Mortensen

Mia Hastrup og Shjabrina viste i dag stor sikkerhed i terrænet og  sikrede dermed guldmedaljen i det danske mesterskab. Terrænspringningen blev for 10. gang afholdt af Sportsrideklubben på Lundegården i Høsterkøb 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I år var et helt særligt år idet Lundegården har 10-års jubilæum for at lægge bane til afholdelsen af DM i military. De to øvrige discipliner er blevet afholdt i Bernstorffsparken, hos Sportsrideklubben der har stor erfaring med afholdelse af store og gode stævner i mange af ridesportens discipliner. Jubilæet blev markeret ved at Lykke Martinsen fra Lundegården fik overrakt en imponerende buket af Sportsrideklubbens formand, Jakob Leth.

Formiddagen gik med at finde de nye DRF-mestre for kategori 1-ponyer og U18/U21. Det kan du læse meget mere om her!

Copyright Ridehesten.com
Mia Hastrup og Shjabrina. Foto: Ridehesten.com/ Maria L Mortensen

Sidst på eftermiddagen skulle det danske mesterskab for senior afgøres i forbindelse med CCI3*. Og publikum var mere end klar til at heppe på de danske ryttere og hjælpe dem godt igennem terrænet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 Mia Hastrup og hjemmelavede Shjabrina (e. Birkhof’s Grafenstoltz / Blue Hors Hertug) var mesterskabets sidste startende. Her var det klart; kom ekvipagen fejlfrit igennem ville guldmedaljen tilfalde dem. Og en fejlfri tur blev det til, så ekvipagen sluttede med dressurresultatet på 32,4 strafpoints. Men Mia fortæller at Shjabrina altid gør det godt i terrænet, som i dag – og så er det jo sjovt, for det er en hest jeg selv har lavet. Den er lavet på min farfars gamle hoppestamme. Fortæller Mia Hastrup, der efter mange sølvmedaljer nu for første gang er blevet dansk mester for senior, sidst Mia stod forrest til et dansk mesterskab var for pony i 2000, men siden da er det også blevet til flere titler som Nordisk Mester.

Bianca Walton og Midt-West Faveur (e. Charmeur / I. P. S. Gribaldi) samlede i dag 4,4 fejl i terrænet og sluttede med 37,6 strafpoints, hvilket sikrede ekvipagen sølvet. Med 45,8 strafpoints blev bronzetageren Ulrik G. Jensen og Poesin  (e. Carson Ask/ Solos Landtinus).

Mia Hastrup tog 2. pladsen i den internationale klasse. Blot slået af Hanne Wind Ramsgaard og Vestervangs Arami (e. Akinos/ Ragazzo), der gjorde comeback efter to år uden militarystævner, ekvipagen er også dansk, men deltog ikke i mesterskabsklassen.

Se alle dagens resultater her.

Ridehestens fotograf var til stede på Lundegården i dag. Se billederne her på siden i starten af den kommende uge!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner