Mia red ind fra højre og vandt

07-11-2022 10:23

Charlotte Berwald

Med 17 pladser mellem ponyspringrytter Mia Sønderby Mikkelsen og finalisterne blev familien meget overraskede, da de blev ringet op og spurgt, om Mia havde lyst til at ride finalen i Mustang Cup. Mia var dog ikke sen til at springe til

Copyright Ridehesten.com
Mia Sønderby Mikkelsen og Hedemand's Beckham med det flotte dækken og roset fra Mustang Cup. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi har taget en snak med Mia Sønderby Mikkelsen i anledningen af, at hun og hendes pony, Hedemand's Beckham e. Røgild's Artax/ Tai Tanico (opdr. Hans Hedemand), har vundet Mustang Cup for kat. 1. Mustang Cup er en landsdækkende turnering, der afvikles i stilspringning på distriktsplan. Kvalifikationerne går i LA2** og MB1* og finalen rides i MB1*.

Mia er 14 år og går i 8. klasse på Viborg Private Realskole. Hun elsker at tilbringe sin fritid på Viborg Rideklub, sammen med sin kat. 1-pony Beckham: – Jeg rider hver eftermiddag, når hallen er fri. Det er allerbedst, når der er god plads, så jeg kan komme til at lave bomarbejde, fortæller den unge springrytter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det handler om at have det sjovt
– Jeg er meget påpasselig med ikke at springe for meget for at passe godt på min pony, fortæller Mia, der rider dressurundervisning hos Anna Mathilde Nielsen og spring hos Lars Fedder.
– Det er også vildt fedt, når jeg har tid til at hjælpe de helt små ponyryttere med deres ponyer eller tage med beridereleverne til stævne, når jeg ikke selv er til stævne selvfølgelig. Det kunne da godt være, jeg skulle tage og blive berider, når jeg bliver stor, griner Mia.

Glæder sig til Christmas Show
Med en storesøster, der er dressurrytter på højt plan, er det noget af en balancegang at få tingene til at gå op.
– Når der er store stævner for ponyer i spring, er det som regel samme weekend, som der er for heste i dressur. Det er svært at være to steder på én gang, fortæller Mias mor, Hanne Sønderby Mikkelsen.
– Nu glæder jeg mig bare helt vildt til at komme til Christmas Show og så må vi se, hvad der venter efter det, fortæller Mia. Hun bruger naturen meget til at holde sin pony i absolut topform. Konditionstræningen foregår i den flotte natur rundt om Viborg Rideklub.

Mia tør godt drømme stort
Næste weekend byder på det første landsstævne for Mia og Beckham. Står det til Mia, så skal de op og blande sig på højeste niveau: – Det vildeste, der kunne ske, ville helt klart være at komme med til nordisk mesterskab en dag, fortæller Mia og fortsætter: – Men det vigtigste for mig er at få en masse fede oplevelser med min pony.

Copyright Ridehesten.com
Mia Sønderby Mikkelsen og Hedemand's Beckham. Foto: Ridehesten.com/Charlotte Berwald
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner