Mød de officielle VM ambassadører

02-12-2020 09:00

Forberedelserne til det firedobbelte VM i Herning i 2022 er i fuld gang. Der arbejdes på mange fronter for at gøre verdensmesterskabet til en dansk succeshistorie. Officielle ambassadører er med til at udbrede kendskabet til mesterskabet

Copyright Ridehesten.com
Klintholms Ramstein og Sheena Bendixen sluttede på en samlet 6. plads ved VM i 2018. Foto:FEI/im|press|ions
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når de første ryttere rider på banen ved VM i Herning i august 2022, så er der gået et stort forarbejde forud. Der arbejdes målrettet på eventet fra mange sider. Flere ryttere er tilknyttet stævnet i egenskab af "ambassadør", og senest præsenterer Herning2022 Sheena Bendixen, der repræsentere disciplinen voltigering. 

Ved ECCO FEI World Championships afvikles fire discipliner: springning, dressur, para-dressur og voltigering. Voltigering er akrobatik på en galoperende hest. Man kan både opleve disciplinen voltigering som en holdsport i form af gruppevoltigering, men den findes også som en individuel disciplin, nemlig enkeltvoltigering og som pas de deux, hvor to voltigører spejler hinandens bevægelser. Under selve udøvelsen longeres hesten af en longefører, i en taktfast galop. Voltigøren hopper fra jorden op på ryggen af hesten og udfører en række obligatoriske øvelser, enten enkeltvis eller flere efter hinanden. I bedømmelsen, gælder både voltigørens præstation, hestens galop og longeførerens evne til at longere korrekt. 

Som nævnt er Sheena Bendixen ambassadør for disciplinen, hun er en af verdens bedste kvindelige voltigerer.  Ved VM i Tryon i 2018 repræsenterde Sheena Bendixen og Klintholms Ramstein e. Robin (opdr. Monika Pedersen) samt træner og longefører Lasse Kristensen Danmark og de sluttede samlet på en flot 6. plads mellem verdens bedste. I den første konkurrence, det obligatoriske program, opnåede Sheena en flot 5. plads, hun fulgte op med en sejr i det frie program, men hun mistede terræn til konkurrenterne i det tekniske program, hvor hun sluttede på 11. pladsen. Så kom teamet stærkt tilbage i küren, hvor det blev til en femteplads. I den samlede stilling sluttede hun på 6. pladsen i en meget tæt konkurrence, hvor hun kun var 0,2 point fra guldet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Sheena fik øjnene op for hestesporten som 6-årig, men efter kortere bekendtskaber med både dressur og spring, forelskede hun sig i voltigering og har været aktiv indenfor sporten siden hun var bare 8 år gammel.
Sheena er i dag 27 år gammel og er ejer af flere heste, men den mest sete er hesten Klintholms Ramstein. Sheenas filosofi går på 'fortryd aldrig det, der fik dig til at smile!'
Du kan følge med i Sheena og Ramsteins rejse mod VM Herning2022 lige her!
 

Indtil videre har Herning2022 præsenteret følgende ambassadører: 
Stinna Tange, para-dressur
Patrik Kittel, dressur
Cathrine Dufour, dressur
Sheena Bendixen, voltigering
Andreas Schou, springning

Du kan følge Herning2022 på Facebook eller Instagram, hvor du kan deltage i konkurrencer med mere. Lige nu har du mulighed for at vinde to partout Buisness Class billetter! 

I magasinet Ridehestens decembernummer tegner vi et portræt af den svenske topdressurrytter Patrik Kittel.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald