Morgan Barbançon slæbt hen over jorden

04-10-2016 16:09

I går blev et sandt mareridt for Spanske Morgan Barbançon Mestre, som i weekenden var til start ved Balaeran Tour på Mallorca. Hun blev slæbt 100 meter hen ad jorden efter sin hest, hvilket medførte tredjegradsforbrændinger

Copyright Ridehesten.com
Morgan Barbancon Mestre og Vitana V ved Odense Horse Show i 2014

At en hest kommer løbende med sin rytter hængende fast i stigbøjlen, er normalt noget man ser på film eller har onde drømme om. Den onde drøm var netop virkelig for Spanieren Morgan Barbançon Mestre.

Efter at have været til start ved det 5* CDI stævne på Mallorca kom Morgan i går til skade ifølge Eurodressage. Hendes hest, den 15-årige hoppe Girasol e. Gribaldi/Landioso, gled på betongulvet og landede oven på Morgan. Det blev hoppen efterfølgende skræmt af, hvilket resulterede i, at hun blev slæbt hen over betongulvet. 

– Underlaget foran boksene var meget glat, så hun faldt ned over mig, mens begge mine fødder hang fast, har Morgan fortalt til Eurodressage. – Da hun fik rejst sig, gik hun i panik og galopperede derefter 100 meter med mig, som hang efter hende, præcis som man ser i film. Jeg troede virkelig at jeg skulle dø i går. Samtidig var jeg også heldig at hun ikke trådte på mig eller prøvede at sparke mig. 

Efterfølgende fik Morgan straks lægehjælp, som kunne konstatere, at hun var "sluppet" med tredjegradsforbrændinger på sin ryg og en forstuvet finger og heldigvis ingen brækkede knogler. - Både Girasol og jeg har det fint. Jeg har bare nogle slemme sår, som kræver, at der de næste 3-4 uger bliver skiftet bandage hver dag. 

– Jeg er stadig chokeret, fordi jeg har indset, at i går kunne have været min sidste dag, så jeg er taknemmelig for "kun" at have fået brandsår. Jeg vil prøve at komme tilbage i sadlen og komme til start i denne weekend ved det 5* stjernede stævne i Es Fangar, sluttede Morgan.  

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen