– Moro var som altid en guttermand

16-04-2023 14:27

Trine Askjær-Jørgensen

Sådan siger Nicole Johnsen ovenpå gårsdagens sejr i anden kvalifikation af DRF Para Cup, der blev afviklet hos Hvalsø Rideklub. VM-ekvipagen vandt overlegent med deres flotte ridt

Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend har Hvalsø Rideklub på Sjælland i forbindelse med deres C-stævne i dressur for ponyer og heste også afviklet anden kvalifikation af DRF Para Cup.

DRF Para Cup er en landsdækkende turnering for paradressurryttere og afvikles over seks kvalifikationsrunder. Ekvipagerne med flest point mødes i finalen i fjerde kvartal af 2023.

Vinder af anden kvalifikation blev den succesfulde paradressurrytter Nicole Kryger Johnsen med hendes fine vallak Moromax e.  Occacio/ Schampus (opdr. Steffen Madsen). Nicole og Moromax var med på det sølvvindende paradressurlandshold ved VM i 2022, så de er ved at være rimelig garvede. Ved stævnet i Hvalsø red ekvipagen Grand Prix A for grad 5 til en score på 72,093% og en overlegen sejr.

– Overordnet er jeg rigtig tilfreds med stævnedagen. Moro var som altid en guttermand, og jeg ved, at jeg altid kan regne med, at han gør sit absolut bedste, hvilket han endnu en gang beviste. Selve ridtet havde sine højdepunkter i galoppen, hvor vi virkelig fik vist, hvad vi har trænet på henover vinteren. Der er altid ting, som skal blive bedre, og det træner vi nu videre på frem mod DM, fortæller Nicole og fortsætter: – Stævnedagen var anderledes, fordi det kun var et enkelt ridt i forhold til de seneste stævner, hvor vi har redet flere dage i træk og været væk hjemmefra. Jeg brugte blandt andet dagen på at lave takeover på Dansk Ride Forbunds Instagram-profil og ellers bare forberedelser frem mod aftenens program. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nicole var desuden glad for at have sin træner, Sanne Svendsen (der selv træner ved og er gode veninder med Cathrine Laudrup-Dufour), på opvarmningen: – Det betyder så meget med opbakning, og jeg sætter kæmpestor pris på at have Sanne med. Nu er sæsonen i gang, og vi ser frem mod flere gode stævner.

På andenpladsen kom Tina Damgaard og Fürst Kurpfalz e. Fürst Nymphenburg med 68,250%, på tredjepladsen Rikke H. C. Andersen og Lisbjerggaards Tiramisu e. Blue Hors Touch Me/ Schwadroneur (opdr. Carsten Bering og Henrik Hounsgård) med 68,00% og på fjerdepladsen Selma Hauch Christensen og Sweetness N e. Sir Salvador/ Florestan I (opdr. Nørrelund v/Inge Madsen) med 66,364%.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Fakta
Om DRF Para Cup

DRF Para Cup er en landsdækkende dressurturnering for pararyttere. Turneringen spænder bredt, da den afvikles i én procentklasse, hvor der kan rides enten Intermediate A eller Grand Prix A. I DRF Para Cup indsamler ekvipagerne point for hver kvalifikation, der startes. 

Der afvikles syv kvalifikationer fordelt i landet i perioden marts-september 2023. Det tilstræbes, at der afvikles tre kvalifikationer i Jylland, en på Fyn og tre på Sjælland. 

Kvalifikationsstævner:

  • 2. april 2023 Viborg Rideklub
  • 15. april 2023 Hvalsø Rideklub
  • 13. maj 2023 Egtved Rideklub
  • 16. juli 2023 Silkeborg Rideklub
  • 30. juli 2023 Højfyns Rideklub
  • 26.-27. august 2023 Himmelev Rideklub
  • 23.-24. september 2023 Rideklub Strålen

De 15 ekvipager med flest point fra kvalifikationerne mødes i finalen i DRF Para Cup 2023, som afvikles i fjerde kvartal af 2023.

Fold up
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen