Næstved er vilde med Elevskole Cup

19-01-2018 11:07

Camilla Tiefensee Schrøder

Næstved Sportsrideklub, som har vundet deres første pulje i Elevskole Cup, roser cuppen for at være både lærerig, nede på jorden og give et godt sammenhold. Læs deres fortælling om, hvordan det er at være med

Copyright Ridehesten.com
Fra venstra Natasja Madsen/Trigger, Laura Norsker/Obelix, Janni Jacobsen (træner), Julie Berghodt/Rapsody og Frigg Solberg/Chili. Privatfoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

- Vi er vilde med ElevSkole Cup.

Det skriver Næstved Sportsrideklub, som netop har vundet pulje 6 Øst i første runde af Elevskole Cup. Klubben har skrevet en beretning om deres positive oplevelser med cuppen, som kan læses her:

Da det nye tiltag fra rideforbundet blev præsenteret, var der ingen tvivl. Selvfølgelig skulle klubben deltage. Dette var en unik mulighed for et lille hold af rideskoleryttere til at deltage i en turnering på landsplan.

Næstved Sportsrideklubs daglige trænere udvalgte i fællesskab fire ryttere, som de mente, var klar mentalt til opgaven og til at repræsentere klubben. Man spurgte selvfølgelig forældrene om lov til, at pigerne kunne deltage, da det jo kræver tid i weekender og træning for holdet. Så med forældreopbakningen på plads var holdet helt klar.

Holdet består af:

  • Natasja Madsen, 10 år
  • Laura Norsker, 11 år
  • Julie Bergholdt, 12 år
  • Frigg Solberg, 14 år

Træner for holdet blev Janni Jacobsen, som også er en dygtig dressurrytter i klubben, og Tina Madsen er holdleder og koordinator. Hun er desuden også formand for ungdomsudvalget i klubben, så det var meget naturligt for hende at føre den opgave ud i livet.

Copyright Ridehesten.com
Holdånd i Roskilde: Laura Norsker, Frigg Solberg, Julie Bergholdt, Janni Jacobsen og Nasja Madsen som ligger ned (privatfoto)

En kæmpe oplevelse
De 4 ryttere, som går på let øvet-/ og øvet-hold på rideskolen, synes, det er vildt spændende og en kæmpe oplevelse, som de siger ”det er mega fedt”, at komme ud og prøve andres rideskoleponyer og møde eleverne fra de andre klubber. Denne nye turneringsform er også en stor udfordring mentalt, som også kan mærkes på pigerne, og det kræver også mod at sætte sig op på en fremmed pony og ride et program og blive bedømt på det. Men som pigerne siger: ”her kan vi alle være med”, da der ikke kommer nogen med egne ponyer, og rytterne har ikke startet så mange stævner, så det er ikke bare givet, hvem der nok kommer til at vinde på selve dagen.

Godt samarbejde mellem klubberne
For at få det hele til at køre og være en god oplevelse for alle, så har vores pulje – 6 Øst – skrevet sammen og blevet enige om, at alle skal modtage deltagerrosetter. Startgebyret har vi sat til 80 kr. pr start – så er der penge både til dommer og rosetter. Vi har inden de enkelte stævner i klubberne fået tilsendt en meget kort beskrivelse af ponyerne med billeder, så træneren på forhånd kan uddele ponyerne. På den måde vidste pigerne, hvad de kom til, og hvordan den enkelte pony er at ride. Der har hele vejen igennem været en god dialog mellem klubberne. På sigt kan dette forhåbentlig også fremme samarbejdet mellem vores klubber generelt.

Første runde i Roskilde – nervøse og spændte!
Puljen bestod af tre rideklubber, som hver skulle skiftes til at afholde stævnet for hinanden. Første runde i puljen var hos Roskilde Rideklub. Her var pigerne klar, men også meget spændte og nervøse. De snakkede meget sammen med deres træner Janni om, hvordan de skulle bevare roen samt troen på, at de godt kunne ride helt nye og ukendte ponyer.

Vi kom i god tid, så vi kunne se hjemmeholdet varme op og se ponyerne lidt an. Da hjemmeholdets første rytter havde redet, skulle vores første rytter overtage ponyen, og det var lidt af en udfordring at skulle sætte sig op som den første fra holdet.

Copyright Ridehesten.com
Natasja Madsen, Laura Norsker, Frigg Solberg, Julie Bergholdt og Janni Jacobsen i Roskilde. (privatfoto)

Heppekor og sammenhold
Da vores første rytter skulle på banen, bakkede de tre andre ryttere op som heppekor sammen med forældrene, som altid er med på barrieren og ikke går glip af nogen af runderne.
Den ene rytter siger til den anden: “Hvor er du sej, godt kæmpet” – jo, pigerne har et fantastisk sammenhold.

Da alle havde redet, kunne man høre den gode stemning blandt de fire ryttere, som havde en fest sammen med træneren. Selvom det ikke var gået lige godt for alle, var hele holdet samlet. Holdånden har hele vejen igennem været, ”vi vinder som et hold og taber som et hold”.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til præmieoverrækkelsen stod alle tre hold og var meget spændte. Vinderen blev Næstved Sportsrideklub, men meget tæt fulgt af Roskilde Rideklub.

Pigerne hoppede af glæde, det havde de bestemt ikke regnet med.

Anden runde i Sakskøbing – blod på tanden!
Anden runde var i Sakskøbing. Her havde lidt flere af de andre rideskoleelever hørt om Elevskole Cup, så de tog med som heppekor og for at se, hvordan det foregik, hvis de nu skulle være heldige at kunne komme med næste år.

Her var pigerne og træner lidt mere afslappede. De vidste, hvem de skulle møde, og nogle havde skrevet sammen klubberne imellem.

Pigerne varmede op udenfor, og dette var noget nyt. De kunne ikke se, hvordan det gik de andre fra holdet, så her blev det også spændende. De havde kun 10 minutter på ponyen/hesten og så ind i ridehuset. Alle bakkede hinanden op og gode råd, som ”du kan godt, tro på det!”, blev sagt mange gange. Holdet red som det sidste hold og skridtede derfor ponyerne af bagefter. De var meget nervøse efter deres ridt. Hvordan havde dommeren set dem ride, og bare vi nu gjorde det godt nok. De havde fået lidt blod på tanden efter sejren i første runde.

Copyright Ridehesten.com
Julie Bergholdt, Frigg Solberg, Laura Norsker, Natasja Madsen og træner Janni Jacobsen fra Næstved vandt i Sakskøbing. Privatfoto

Sejr og tips fra træneren
Ved præmieoverrækkelsen lød meldingen, at vinder af dagens ridt var....... – Næstved Sportsrideklub! Pigerne, træner, holdleder og forældrene jublede!

Efter hvert stævne samler træneren Janni hele holdet og gennemgår kritikkerne sammen med dem. Både i forhold til, hvad var godt og hvad var mindre godt, men det giver også pigerne en læring og fornemmelse af de enkelte øvelser og den måde, de rides på, og hvordan kan øvelsen rides bedre.

Tredje runde i Næstved – på hjemmebane!
Tredje runde var endelig på hjemmebane i Næstved. Alle forældre, træneren og holdlederen havde delt opgaverne ud, så det hele kunne være klar den 13. januar præcis til tiden kl. 13.00.

Dommeren var på plads, banen var sat op i ridehuset, heste/ponyerne var blevet vasket, striglet og havde fået lavet rosenknopper dagen før. Forældrene havde bagt kage og lavet pølsehorn samt lavet kaffe/kakao, så de to gæsteklubber også kunne få lidt mad og drikke. Der bliver også plads til masser af hygge holdene imellem på sådan en dag.

Stor opbakning
Der var stor opbakning fra alle klubbens egne medlemmer samt rideskoleryttere, som kom og heppede. Derudover vil flere lokale virksomheder gerne bakke op om holdet fra Næstved, og de har allerede fået deres – Horze Næstved, DLG Bårse, Frede Andersen & Søn, Stark Frederiksberg og Fensmark Brugsforening.

Alle i puljen red super godt, og sidst kunne dagens ridt rundes af med at hylde dagens vinder, som blev Roskilde Rideklub. Pigerne syntes også, at holdet fra Roskilde bare red ponyerne helt fantastisk godt, så sejren var fuldt fortjent.

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse på hjemmebane: Janni Jacobsen, Natasja Madsen, Julie Bergholdt, Frigg Solberg og Laura Norsker. (privatfoto)

Der er ingen tvivl om, at det har været enormt lærerigt at deltage i den her turnering for alle, både ryttere og træner og forældre. Man snakker sammen på en anden måde og ser folk fra en anden side, og der skabes venskaber mellem klubberne. De andre rideskoleryttere i klubben har noget at se frem til og op til, måske er det dem næste gang.

Elevskole Cup er bare et rigtig godt tiltag, da alle kan deltage, og det foregår “med begge ben på jorden”. Derudover gør det, at det kun er rideskoleryttere, der kan tilmeldes, at det er fair for alle. Vi håber i hvert fald, at Elevskole Cup får lov til at lev videre til glæde for andre ryttere end kun denne ene gang. Tak for et godt tiltag.

/Næstved Sportsrideklub, NSPR 

Copyright Ridehesten.com
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen