Næstved er vilde med Elevskole Cup

19-01-2018 11:07, af Camilla Tiefensee Schrøder

Næstved Sportsrideklub, som har vundet deres første pulje i Elevskole Cup, roser cuppen for at være både lærerig, nede på jorden og give et godt sammenhold. Læs deres fortælling om, hvordan det er at være med

Copyright Ridehesten.com
Fra venstra Natasja Madsen/Trigger, Laura Norsker/Obelix, Janni Jacobsen (træner), Julie Berghodt/Rapsody og Frigg Solberg/Chili. Privatfoto

- Vi er vilde med ElevSkole Cup.

Det skriver Næstved Sportsrideklub, som netop har vundet pulje 6 Øst i første runde af Elevskole Cup. Klubben har skrevet en beretning om deres positive oplevelser med cuppen, som kan læses her:

Da det nye tiltag fra rideforbundet blev præsenteret, var der ingen tvivl. Selvfølgelig skulle klubben deltage. Dette var en unik mulighed for et lille hold af rideskoleryttere til at deltage i en turnering på landsplan.

Næstved Sportsrideklubs daglige trænere udvalgte i fællesskab fire ryttere, som de mente, var klar mentalt til opgaven og til at repræsentere klubben. Man spurgte selvfølgelig forældrene om lov til, at pigerne kunne deltage, da det jo kræver tid i weekender og træning for holdet. Så med forældreopbakningen på plads var holdet helt klar.

Holdet består af:

  • Natasja Madsen, 10 år
  • Laura Norsker, 11 år
  • Julie Bergholdt, 12 år
  • Frigg Solberg, 14 år

Træner for holdet blev Janni Jacobsen, som også er en dygtig dressurrytter i klubben, og Tina Madsen er holdleder og koordinator. Hun er desuden også formand for ungdomsudvalget i klubben, så det var meget naturligt for hende at føre den opgave ud i livet.

Copyright Ridehesten.com
Holdånd i Roskilde: Laura Norsker, Frigg Solberg, Julie Bergholdt, Janni Jacobsen og Nasja Madsen som ligger ned (privatfoto)

En kæmpe oplevelse
De 4 ryttere, som går på let øvet-/ og øvet-hold på rideskolen, synes, det er vildt spændende og en kæmpe oplevelse, som de siger ”det er mega fedt”, at komme ud og prøve andres rideskoleponyer og møde eleverne fra de andre klubber. Denne nye turneringsform er også en stor udfordring mentalt, som også kan mærkes på pigerne, og det kræver også mod at sætte sig op på en fremmed pony og ride et program og blive bedømt på det. Men som pigerne siger: ”her kan vi alle være med”, da der ikke kommer nogen med egne ponyer, og rytterne har ikke startet så mange stævner, så det er ikke bare givet, hvem der nok kommer til at vinde på selve dagen.

Godt samarbejde mellem klubberne
For at få det hele til at køre og være en god oplevelse for alle, så har vores pulje – 6 Øst – skrevet sammen og blevet enige om, at alle skal modtage deltagerrosetter. Startgebyret har vi sat til 80 kr. pr start – så er der penge både til dommer og rosetter. Vi har inden de enkelte stævner i klubberne fået tilsendt en meget kort beskrivelse af ponyerne med billeder, så træneren på forhånd kan uddele ponyerne. På den måde vidste pigerne, hvad de kom til, og hvordan den enkelte pony er at ride. Der har hele vejen igennem været en god dialog mellem klubberne. På sigt kan dette forhåbentlig også fremme samarbejdet mellem vores klubber generelt.

Første runde i Roskilde – nervøse og spændte!
Puljen bestod af tre rideklubber, som hver skulle skiftes til at afholde stævnet for hinanden. Første runde i puljen var hos Roskilde Rideklub. Her var pigerne klar, men også meget spændte og nervøse. De snakkede meget sammen med deres træner Janni om, hvordan de skulle bevare roen samt troen på, at de godt kunne ride helt nye og ukendte ponyer.

Vi kom i god tid, så vi kunne se hjemmeholdet varme op og se ponyerne lidt an. Da hjemmeholdets første rytter havde redet, skulle vores første rytter overtage ponyen, og det var lidt af en udfordring at skulle sætte sig op som den første fra holdet.

Copyright Ridehesten.com
Natasja Madsen, Laura Norsker, Frigg Solberg, Julie Bergholdt og Janni Jacobsen i Roskilde. (privatfoto)

Heppekor og sammenhold
Da vores første rytter skulle på banen, bakkede de tre andre ryttere op som heppekor sammen med forældrene, som altid er med på barrieren og ikke går glip af nogen af runderne.
Den ene rytter siger til den anden: “Hvor er du sej, godt kæmpet” – jo, pigerne har et fantastisk sammenhold.

Da alle havde redet, kunne man høre den gode stemning blandt de fire ryttere, som havde en fest sammen med træneren. Selvom det ikke var gået lige godt for alle, var hele holdet samlet. Holdånden har hele vejen igennem været, ”vi vinder som et hold og taber som et hold”.

Til præmieoverrækkelsen stod alle tre hold og var meget spændte. Vinderen blev Næstved Sportsrideklub, men meget tæt fulgt af Roskilde Rideklub.

Pigerne hoppede af glæde, det havde de bestemt ikke regnet med.

Anden runde i Sakskøbing – blod på tanden!
Anden runde var i Sakskøbing. Her havde lidt flere af de andre rideskoleelever hørt om Elevskole Cup, så de tog med som heppekor og for at se, hvordan det foregik, hvis de nu skulle være heldige at kunne komme med næste år.

Her var pigerne og træner lidt mere afslappede. De vidste, hvem de skulle møde, og nogle havde skrevet sammen klubberne imellem.

Pigerne varmede op udenfor, og dette var noget nyt. De kunne ikke se, hvordan det gik de andre fra holdet, så her blev det også spændende. De havde kun 10 minutter på ponyen/hesten og så ind i ridehuset. Alle bakkede hinanden op og gode råd, som ”du kan godt, tro på det!”, blev sagt mange gange. Holdet red som det sidste hold og skridtede derfor ponyerne af bagefter. De var meget nervøse efter deres ridt. Hvordan havde dommeren set dem ride, og bare vi nu gjorde det godt nok. De havde fået lidt blod på tanden efter sejren i første runde.

Copyright Ridehesten.com
Julie Bergholdt, Frigg Solberg, Laura Norsker, Natasja Madsen og træner Janni Jacobsen fra Næstved vandt i Sakskøbing. Privatfoto

Sejr og tips fra træneren
Ved præmieoverrækkelsen lød meldingen, at vinder af dagens ridt var....... – Næstved Sportsrideklub! Pigerne, træner, holdleder og forældrene jublede!

Efter hvert stævne samler træneren Janni hele holdet og gennemgår kritikkerne sammen med dem. Både i forhold til, hvad var godt og hvad var mindre godt, men det giver også pigerne en læring og fornemmelse af de enkelte øvelser og den måde, de rides på, og hvordan kan øvelsen rides bedre.

Tredje runde i Næstved – på hjemmebane!
Tredje runde var endelig på hjemmebane i Næstved. Alle forældre, træneren og holdlederen havde delt opgaverne ud, så det hele kunne være klar den 13. januar præcis til tiden kl. 13.00.

Dommeren var på plads, banen var sat op i ridehuset, heste/ponyerne var blevet vasket, striglet og havde fået lavet rosenknopper dagen før. Forældrene havde bagt kage og lavet pølsehorn samt lavet kaffe/kakao, så de to gæsteklubber også kunne få lidt mad og drikke. Der bliver også plads til masser af hygge holdene imellem på sådan en dag.

Stor opbakning
Der var stor opbakning fra alle klubbens egne medlemmer samt rideskoleryttere, som kom og heppede. Derudover vil flere lokale virksomheder gerne bakke op om holdet fra Næstved, og de har allerede fået deres – Horze Næstved, DLG Bårse, Frede Andersen & Søn, Stark Frederiksberg og Fensmark Brugsforening.

Alle i puljen red super godt, og sidst kunne dagens ridt rundes af med at hylde dagens vinder, som blev Roskilde Rideklub. Pigerne syntes også, at holdet fra Roskilde bare red ponyerne helt fantastisk godt, så sejren var fuldt fortjent.

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse på hjemmebane: Janni Jacobsen, Natasja Madsen, Julie Bergholdt, Frigg Solberg og Laura Norsker. (privatfoto)

Der er ingen tvivl om, at det har været enormt lærerigt at deltage i den her turnering for alle, både ryttere og træner og forældre. Man snakker sammen på en anden måde og ser folk fra en anden side, og der skabes venskaber mellem klubberne. De andre rideskoleryttere i klubben har noget at se frem til og op til, måske er det dem næste gang.

Elevskole Cup er bare et rigtig godt tiltag, da alle kan deltage, og det foregår “med begge ben på jorden”. Derudover gør det, at det kun er rideskoleryttere, der kan tilmeldes, at det er fair for alle. Vi håber i hvert fald, at Elevskole Cup får lov til at lev videre til glæde for andre ryttere end kun denne ene gang. Tak for et godt tiltag.

/Næstved Sportsrideklub, NSPR 

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Hele 78 hold klar til Elevskole Cup 2020

08-10-2019 17:49, af Kristine Ulsø Olsen

Ikke mindre end 78 hold fra hele 59 forskellige klubber har nemlig tilmeldt sig Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg for sæsonen 2019-2020, og det er endnu en gang en stigning i forhold til det foregående år. Derudover er næsten samtlige distrikter i Dansk Ride Forbund igen i år repræsenteret

Skal din klub deltage i Elevskolecup?

31-08-2019 07:17, af Camilla Tiefensee Schrøder

Så er tiden kommet til en ny omgang Elevskole Cup. Den populære turnering for rideskoleryttere starter i oktober, og der er nu åbent for tilmelding

Stolte vindere i Elevskole Cup fra Vasehus (video)

26-05-2019 16:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Det var tæt løb blandt de seks hold der var i finalen i Elevskole Cup her ved Equitour Aalborg, men Vasehus Rideklub trak det længste strå og dermed kunne de stille sig øverst på podiet i dag

Baltic Cup-kval. og Nord-Vestbox Cup i Næstved

13-06-2011 20:31, af Signe Wiese
Pony|
Pinsen stod i springningens tegn hos Næstved Sportsrideklub, hvor der blev afviklet Næstved Horse Show - B-stævne i spring for ponyrytterne med bl.a. Nord-Vestboxcup og 2. kvalifikation til Baltic Cup

Forlænget tilmeldingsfrist til Næstved Horseshow

02-06-2011 11:48, af Signe Wiese
Blot 14 dage efter afviklingen af DM i Military for hold, slår Næstved Sportsrideklub endnu en gang dørene op for den absolutte elite – denne gang er det springsporten der står på programmet

Næstved er klar til weekendens landsstævne...

14-06-2013 08:34, af Signe Wiese

I den kommende weekend afholder Næstved Sportsrideklub landsstævne i springning for ponyer, med afvikling af DRF-mesterskaberne for klubhold - efter torsdagens regnvejr er både bane og spring vasket og klar til indtagelse af ponyer og deres ryttere

Nye DRF-mestre for hold

16-06-2013 08:59, af Nina Marie Villadsen
Pony|

Landsstævnet i Næstved Sportsrideklub er kommet godt fra start og lørdag fandt man de nye DRF-mestre for hold i ponyspringning

Hold-DM i Næstved

08-06-2013 10:09, af Nina Marie Villadsen
Pony|

Sidste år var en succes og den gentager Næstved Sportsrideklub i weekenden d. 14-16. juni, når der på den tidligere Gardehusarkaserne afholdes stort landsstævne i springning for ponyer med DM for hold

DM i Military for klubhold afgøres i dag

29-05-2011 10:57, af Signe Wiese
Så er weekendens konkurrencer i fuld gang, nu hvor Næstved Sportsrideklub for 3. gang afholder DM i Military for klubhold ude på arealerne ved den gamle garderhusarkaserne

Nye danske klubmestre i military

15-06-2009 14:34, af Grethe Næsby
I weekenden blev de første danske mesterskaber i military for klubhold afgjort i Næstved Sportsrideklub, og det blev bornholmerne, der sejrede

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Casper Cassøe i gallastyrt på fjordhest (video)

09-11-2019 22:53, af Thomas Bach Jensen

I en vanvittigt underholdende springstafet på haflingere og fjordheste måtte tidligere S-springrytter Casper Cassøe smage på ridehusbunden i Blue Hors' opvisningshal. Det stod hurtigt klart, at Dansk Varmblods og Vilhelmsborgs direktør slap uskadt

Blue Hors Don Olymbrio skifter rytter

10-11-2019 22:17, af Thomas Bach Jensen

Daniel Bachmann Andersen har bragt Blue Hors Don Olymbrio til et meget højt niveau, og tiden er nu kommet for den populære avlshingst til at skifte rytter, mens Daniel fokuserer på sine andre tophest

EM-hesten Fuhur til Anna Kasprzak

12-11-2019 08:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 10-årige vallak Fuhur, som med russiske Elena Sidneva i sadlen deltog ved EM i år, er blevet solgt til danske Anna Kasprzak, måske som et led i målet om at blive udtaget til OL i Tokyo næste år

Alexander Helgstrand vandt sin PSG-debut

08-11-2019 16:40, af Camilla Tiefensee Schrøder

Med et flot ridt til 73.903 % på Grevens Sa'Va' vandt Alexander Yde Helgstrand i dag sin første Prix St. George ved Blue Hors Dressurfestival. Signe Kirk vandt første runde af Blue Hors Care Cup

Springhoppe har 45 afkom registreret

13-11-2019 14:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Den franske hoppe Fragance de Chalus har intet mindre end 45 afkom registereret på HorseTelex.com, og hun er mor til mange internationale topspringheste, heriblandt hingsten Mylord Carthago

Oldenburgerhoppen Rebelle er død

13-11-2019 08:05, af Annika Knudsen Lorentsen

I starten af november døde elitehoppen Rebelle, som har været redet af Maria Anita Andersen, da den blev ramt af en voldsom kolik

Sezuan på Grand Prix-kurs (video)

14-11-2019 13:24, af Thomas Bach Jensen

Gestüt Peterhof og Patrik Kittel løfter nu endelig sløret for, at den svenske toprytters træning med elitehingsten Sezuan har båret frugt, og parret er nu på Grand Prix-kurs

Svensk Grand Prix-hest opereret i halsen

12-11-2019 11:05, af Stine La Cour Andersen

Den 13-årige Grand Prix-hest Strolchi havde over en længere periode virket afkræftet, og det viste sig, at det var med god grund. Nu har vallakken, der sammen med Märit Olofsson Nääs indgår i det svenske B-landshold, gennemgået operation nummer to

Døjer din hest med sur stråle?

10-11-2019 11:21, af Annika Knudsen Lorentsen

Efterårets mudderfolde kan ofte give anledning til sur stråle hvis ikke man sørger for at hesten har mulighed for rent og tørt underlag, og sur stråle kan give mange komplikationer

Ny Grand Prix-hest til svenske Peder Fredricson

13-11-2019 09:47, af Annika Knudsen Lorentsen

Den svenske toprytter har ekspanderet sit hestehold med endnu en tophest, da han har erhvervet sig den 10-årige hoppe Chacco Dia