Næstved er vilde med Elevskole Cup

19-01-2018 11:07, af Camilla Tiefensee Schrøder

Næstved Sportsrideklub, som har vundet deres første pulje i Elevskole Cup, roser cuppen for at være både lærerig, nede på jorden og give et godt sammenhold. Læs deres fortælling om, hvordan det er at være med

Copyright Ridehesten.com
Fra venstra Natasja Madsen/Trigger, Laura Norsker/Obelix, Janni Jacobsen (træner), Julie Berghodt/Rapsody og Frigg Solberg/Chili. Privatfoto

- Vi er vilde med ElevSkole Cup.

Det skriver Næstved Sportsrideklub, som netop har vundet pulje 6 Øst i første runde af Elevskole Cup. Klubben har skrevet en beretning om deres positive oplevelser med cuppen, som kan læses her:

Da det nye tiltag fra rideforbundet blev præsenteret, var der ingen tvivl. Selvfølgelig skulle klubben deltage. Dette var en unik mulighed for et lille hold af rideskoleryttere til at deltage i en turnering på landsplan.

Næstved Sportsrideklubs daglige trænere udvalgte i fællesskab fire ryttere, som de mente, var klar mentalt til opgaven og til at repræsentere klubben. Man spurgte selvfølgelig forældrene om lov til, at pigerne kunne deltage, da det jo kræver tid i weekender og træning for holdet. Så med forældreopbakningen på plads var holdet helt klar.

Holdet består af:

  • Natasja Madsen, 10 år
  • Laura Norsker, 11 år
  • Julie Bergholdt, 12 år
  • Frigg Solberg, 14 år

Træner for holdet blev Janni Jacobsen, som også er en dygtig dressurrytter i klubben, og Tina Madsen er holdleder og koordinator. Hun er desuden også formand for ungdomsudvalget i klubben, så det var meget naturligt for hende at føre den opgave ud i livet.

Copyright Ridehesten.com
Holdånd i Roskilde: Laura Norsker, Frigg Solberg, Julie Bergholdt, Janni Jacobsen og Nasja Madsen som ligger ned (privatfoto)

En kæmpe oplevelse
De 4 ryttere, som går på let øvet-/ og øvet-hold på rideskolen, synes, det er vildt spændende og en kæmpe oplevelse, som de siger ”det er mega fedt”, at komme ud og prøve andres rideskoleponyer og møde eleverne fra de andre klubber. Denne nye turneringsform er også en stor udfordring mentalt, som også kan mærkes på pigerne, og det kræver også mod at sætte sig op på en fremmed pony og ride et program og blive bedømt på det. Men som pigerne siger: ”her kan vi alle være med”, da der ikke kommer nogen med egne ponyer, og rytterne har ikke startet så mange stævner, så det er ikke bare givet, hvem der nok kommer til at vinde på selve dagen.

Godt samarbejde mellem klubberne
For at få det hele til at køre og være en god oplevelse for alle, så har vores pulje – 6 Øst – skrevet sammen og blevet enige om, at alle skal modtage deltagerrosetter. Startgebyret har vi sat til 80 kr. pr start – så er der penge både til dommer og rosetter. Vi har inden de enkelte stævner i klubberne fået tilsendt en meget kort beskrivelse af ponyerne med billeder, så træneren på forhånd kan uddele ponyerne. På den måde vidste pigerne, hvad de kom til, og hvordan den enkelte pony er at ride. Der har hele vejen igennem været en god dialog mellem klubberne. På sigt kan dette forhåbentlig også fremme samarbejdet mellem vores klubber generelt.

Første runde i Roskilde – nervøse og spændte!
Puljen bestod af tre rideklubber, som hver skulle skiftes til at afholde stævnet for hinanden. Første runde i puljen var hos Roskilde Rideklub. Her var pigerne klar, men også meget spændte og nervøse. De snakkede meget sammen med deres træner Janni om, hvordan de skulle bevare roen samt troen på, at de godt kunne ride helt nye og ukendte ponyer.

Vi kom i god tid, så vi kunne se hjemmeholdet varme op og se ponyerne lidt an. Da hjemmeholdets første rytter havde redet, skulle vores første rytter overtage ponyen, og det var lidt af en udfordring at skulle sætte sig op som den første fra holdet.

Copyright Ridehesten.com
Natasja Madsen, Laura Norsker, Frigg Solberg, Julie Bergholdt og Janni Jacobsen i Roskilde. (privatfoto)

Heppekor og sammenhold
Da vores første rytter skulle på banen, bakkede de tre andre ryttere op som heppekor sammen med forældrene, som altid er med på barrieren og ikke går glip af nogen af runderne.
Den ene rytter siger til den anden: “Hvor er du sej, godt kæmpet” – jo, pigerne har et fantastisk sammenhold.

Da alle havde redet, kunne man høre den gode stemning blandt de fire ryttere, som havde en fest sammen med træneren. Selvom det ikke var gået lige godt for alle, var hele holdet samlet. Holdånden har hele vejen igennem været, ”vi vinder som et hold og taber som et hold”.

Til præmieoverrækkelsen stod alle tre hold og var meget spændte. Vinderen blev Næstved Sportsrideklub, men meget tæt fulgt af Roskilde Rideklub.

Pigerne hoppede af glæde, det havde de bestemt ikke regnet med.

Anden runde i Sakskøbing – blod på tanden!
Anden runde var i Sakskøbing. Her havde lidt flere af de andre rideskoleelever hørt om Elevskole Cup, så de tog med som heppekor og for at se, hvordan det foregik, hvis de nu skulle være heldige at kunne komme med næste år.

Her var pigerne og træner lidt mere afslappede. De vidste, hvem de skulle møde, og nogle havde skrevet sammen klubberne imellem.

Pigerne varmede op udenfor, og dette var noget nyt. De kunne ikke se, hvordan det gik de andre fra holdet, så her blev det også spændende. De havde kun 10 minutter på ponyen/hesten og så ind i ridehuset. Alle bakkede hinanden op og gode råd, som ”du kan godt, tro på det!”, blev sagt mange gange. Holdet red som det sidste hold og skridtede derfor ponyerne af bagefter. De var meget nervøse efter deres ridt. Hvordan havde dommeren set dem ride, og bare vi nu gjorde det godt nok. De havde fået lidt blod på tanden efter sejren i første runde.

Copyright Ridehesten.com
Julie Bergholdt, Frigg Solberg, Laura Norsker, Natasja Madsen og træner Janni Jacobsen fra Næstved vandt i Sakskøbing. Privatfoto

Sejr og tips fra træneren
Ved præmieoverrækkelsen lød meldingen, at vinder af dagens ridt var....... – Næstved Sportsrideklub! Pigerne, træner, holdleder og forældrene jublede!

Efter hvert stævne samler træneren Janni hele holdet og gennemgår kritikkerne sammen med dem. Både i forhold til, hvad var godt og hvad var mindre godt, men det giver også pigerne en læring og fornemmelse af de enkelte øvelser og den måde, de rides på, og hvordan kan øvelsen rides bedre.

Tredje runde i Næstved – på hjemmebane!
Tredje runde var endelig på hjemmebane i Næstved. Alle forældre, træneren og holdlederen havde delt opgaverne ud, så det hele kunne være klar den 13. januar præcis til tiden kl. 13.00.

Dommeren var på plads, banen var sat op i ridehuset, heste/ponyerne var blevet vasket, striglet og havde fået lavet rosenknopper dagen før. Forældrene havde bagt kage og lavet pølsehorn samt lavet kaffe/kakao, så de to gæsteklubber også kunne få lidt mad og drikke. Der bliver også plads til masser af hygge holdene imellem på sådan en dag.

Stor opbakning
Der var stor opbakning fra alle klubbens egne medlemmer samt rideskoleryttere, som kom og heppede. Derudover vil flere lokale virksomheder gerne bakke op om holdet fra Næstved, og de har allerede fået deres – Horze Næstved, DLG Bårse, Frede Andersen & Søn, Stark Frederiksberg og Fensmark Brugsforening.

Alle i puljen red super godt, og sidst kunne dagens ridt rundes af med at hylde dagens vinder, som blev Roskilde Rideklub. Pigerne syntes også, at holdet fra Roskilde bare red ponyerne helt fantastisk godt, så sejren var fuldt fortjent.

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse på hjemmebane: Janni Jacobsen, Natasja Madsen, Julie Bergholdt, Frigg Solberg og Laura Norsker. (privatfoto)

Der er ingen tvivl om, at det har været enormt lærerigt at deltage i den her turnering for alle, både ryttere og træner og forældre. Man snakker sammen på en anden måde og ser folk fra en anden side, og der skabes venskaber mellem klubberne. De andre rideskoleryttere i klubben har noget at se frem til og op til, måske er det dem næste gang.

Elevskole Cup er bare et rigtig godt tiltag, da alle kan deltage, og det foregår “med begge ben på jorden”. Derudover gør det, at det kun er rideskoleryttere, der kan tilmeldes, at det er fair for alle. Vi håber i hvert fald, at Elevskole Cup får lov til at lev videre til glæde for andre ryttere end kun denne ene gang. Tak for et godt tiltag.

/Næstved Sportsrideklub, NSPR 

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Hele 78 hold klar til Elevskole Cup 2020

08-10-2019 17:49, af Kristine Ulsø Olsen

Ikke mindre end 78 hold fra hele 59 forskellige klubber har nemlig tilmeldt sig Dansk Ride Forbunds Elevskole Cup præsenteret af Equitour Aalborg for sæsonen 2019-2020, og det er endnu en gang en stigning i forhold til det foregående år. Derudover er næsten samtlige distrikter i Dansk Ride Forbund igen i år repræsenteret

Skal din klub deltage i Elevskolecup?

31-08-2019 07:17, af Camilla Tiefensee Schrøder

Så er tiden kommet til en ny omgang Elevskole Cup. Den populære turnering for rideskoleryttere starter i oktober, og der er nu åbent for tilmelding

Stolte vindere i Elevskole Cup fra Vasehus (video)

26-05-2019 16:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Det var tæt løb blandt de seks hold der var i finalen i Elevskole Cup her ved Equitour Aalborg, men Vasehus Rideklub trak det længste strå og dermed kunne de stille sig øverst på podiet i dag

DRF-mesterskab i military for klubhold

10-06-2010 20:09, af Thomas Bach Jensen
DRF-mesterskabet i military for klubhold 2010 afvikles under nogle spændende militarydage den 12. – 13. juni hos Næstved Sportsrideklub.

DM i Military for klubhold afgøres i dag

29-05-2011 10:57, af Signe Wiese
Så er weekendens konkurrencer i fuld gang, nu hvor Næstved Sportsrideklub for 3. gang afholder DM i Military for klubhold ude på arealerne ved den gamle garderhusarkaserne

DM hold pony springning

16-06-2012 22:39, af Maria Schacht
Pony|
I dag blev første afdeling af DM for pony hold springning afholdt i Næstved Sportsrideklub

DM for hold i ponyspringning afgjort

18-06-2012 11:45, af Maria Schacht
Pony|
I går blev DM for ponyer i hold springning afgjort ved Næstved Sportsrideklub på Næstved Kaserne

Forlænget tilmeldingsfrist til Næstved Horseshow

02-06-2011 11:48, af Signe Wiese
Blot 14 dage efter afviklingen af DM i Military for hold, slår Næstved Sportsrideklub endnu en gang dørene op for den absolutte elite – denne gang er det springsporten der står på programmet

Nye danske klubmestre i military

15-06-2009 14:34, af Grethe Næsby
I weekenden blev de første danske mesterskaber i military for klubhold afgjort i Næstved Sportsrideklub, og det blev bornholmerne, der sejrede

Nye DRF-mestre for hold

16-06-2013 08:59, af Nina Marie Villadsen
Pony|

Landsstævnet i Næstved Sportsrideklub er kommet godt fra start og lørdag fandt man de nye DRF-mestre for hold i ponyspringning

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Thomas Bach Jensen

Webredaktør og nyhedsvagt

Thomas Bach Jensen
20 33 86 83
tbj@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Det kan ske for selv den bedste

21-02-2020 17:18, af Camilla Tiefensee Schrøder

Det var bare ikke Cathrine Dufour og Cassidys dag i dag. Først snublede Cassidy midt i sin ellers smukke travøgning og fik alle World Cup-tilskuerne til at gispe. Så var de lige ved at ride sejren hjem alligevel – men så gik det igen galt...

Rytter råber op: Stop med at dytte af os!

17-02-2020 17:14, af Camilla Tiefensee Schrøder

Efter en ridetur, hvor en bilist trykkede hornet i bund og gassede op lige ved siden af hestene, satte Mette Kofoed sig ned og skrev et opslag på facebook. Hendes budskab er nu gået viralt

Farvel til Romanov

20-02-2020 10:05, af Britt Carlsen

Hvornår er det tid til at sige farvel til en elsket hest? Aldrig, vil de fleste sige, men på et tidspunkt kommer det så vidt, at det er et ansvar, vi må påtage os som hesteejere. I dag blev der sagt farvel til en af de betydende avlshingste og sportsheste, Glock's (Blue Hors) Romanov

Verdens måske ældste hest er død

17-02-2020 15:04, af Camilla Tiefensee Schrøder

Den australske quarter-pinto Calypso var fyldt 50 år, men alligevel kom dødsfaldet som en overraskelse for ejeren, da hesten var frisk og glad helt til det sidste

Dufour og Cassidy klar til World Cup

21-02-2020 11:37, af Camilla Tiefensee Schrøder

Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy får lov at slutte som kronen på værket i World Cup Grand Prixen ved Göteborg Horseshow i eftermiddag. Se livestreaming her

Et OL-eventyr i Hobro

17-02-2020 10:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Sportsligt er Hobro mest kendt for sit superligafodboldhold, men i en mindre ridehal udenfor Hobro er en kvindelig dressurrytter og hendes kun 9-årige varmblodshoppe på vej mod at opfylde en barndomsdrøm om OL

FEI: Flere OL-ranking resultater underkendt

18-02-2020 08:49, af Annika Knudsen Lorentsen

FEI har besluttet af fjerne flere af de resultater som blev opnået ved stævner i Villeneuve-Loubet fra både den olympiske rangliste og fra verdensranglisten, og det betyder ændringer i OL-pladserne - ligeledes er der sket ændringer i holdpladserne til OL som følge af positiv dopingtest

Dufour og Cassidy kom stærkt igen og vandt kür

22-02-2020 19:00, af Camilla Tiefensee Schrøder

Efter et par uheldige overraskelser i gårsdagens Grand Prix lykkedes det Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy at holde tungen lige i munden hele vejen gennem deres flotte kür i dag og vinde World Cup-kvalifikationen med 87.860 %

– Jeg troede, at vi mistede hoppen

16-02-2020 11:50, af Marie Helene Rigård Rohleder

Enhver hesteejers mareridt blev til virkelighed for Sille Thomsen, da familiens to heste sad fast i kviksand-lignende mudder sidste lørdag. Efter fire timer blev hestene reddet, men den ene hoppe kæmper stadig med smerter og hævede ben 

 

6½ års fængsel for svindel af millioner af kroner

18-02-2020 16:39, af Thomas Bach Jensen

Mange danskere har i eftermiddag fulgt med i domsafsigelse i sagen mod Britta Nielsen om millionsvindel i Socialstyrelsen, og det forlyder nu, at 65-årige Britta Nielsen dømmes for alle forhold, og at dommen lyder på 6½ års fængsel. Hun ønsker ikke at anke dommen