Nanna Merrald: Man bliver aldrig færdig i dressur

09-03-2018 15:03

Marie Helene Rigård Rohleder

Til Hingstekåringens gratis dressurclinic sponsoreret af Natalie Horse Care red Nanna Merrald blandt andet på banen og fremviste dressurens svære kunst. Under kyndig kommentering og vejledning af landstræner Dennis Fisker og dressurdommer Susanne Baarup Christensen blev publikum vidne til rytterens forvandling fra gummistøvler til polerede lakridestøvler

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald til dressurclinic til Hingstekåring i Herning 2018.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til daglig er den 24-årige Nanna Merrald ansat som eliterytter hos Blue Hors, men selvfølgelig havde hun også slået vejen forbi den danske hesteverdens juleaften: Hingstekåring i Herning.

Fredag eftermiddag fik publikum lov til at opleve hende live til den gratis Natalie Horse Care dressurclinic. En clinic som fokuserer på talentudvikling, og rejsen fra rideskolebarn til grand prix-rytter.

Det var den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen, som blandt andet har dømt ved OL i Rio, og landstræner for junior- og ungryttere Dennis Fisker, der afholdt den lærerrige clinic. I sidste øjeblik havde landstræner for U25 dressurlandsholdet Natalie zu Sayn-Wittgenstein desværre meldt fra.

Tilbage til det unge dressurtalent som i dagens anledning red på Gørklintgårds Quantico, som Nanna Merrald selv har uddannet. Det er en hest med meget personlighed og vilje til at gå hele vejen. En hest som er godt på vej mod Grand Prix.

”Det var rigtig fedt at ride i Herning, og totalt overvældende med så mange mennesker. Jeg synes, at det er godt koncept omkring talentudvikling, og det var fedt at få gode fif og karakterer af Dennis og Susanne,” fortæller Nanna Merrald begejstret til Everhorse.dk

Fra gummistøvler til lakridestøvler
Den halvanden time lange clinic startede med den blot 7 årige Alberte Køpke Nielsen på ponyen Samson, som forsigtigt blev longeret rundt i Hal E.

Derefter tog Dennis Fisker og Susanne Baarup  godt i mod de to LA ponyer med deres unge ryttere Anna Teibel Raben på Bomgaardens Davinci og Alexander Helgstrand på Adriano.

Der blev vist kontragalop, schenkelvigninger, traversade, og så blev der diskuteret ivrigt af de to humørfyldte kommentatorer, hvordan man viser forskel på middel trav og fri trav.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Til sidst travede de to dygtige ponyekvipager ud af hallen til Krummesangen ”Man er som man er”. Og så nåede vi til to junior- og youngrider: Kristian Würtz Green på Schuberts Don Diablo og youngrider Amalie Albæk på den 11-årige Ørevadbros Dior.

”Det er vigtigt at den unge rytter får lært sin grundridning fra starten af. Når de kommer op at ride hest, så er det bare et større dyr at skulle styre. Derfor er det vigtigt at have kontakt med hesten, så man kan afbalancere den. Og så skal man altid blive ved med at tænke fremad og have fremadsøgning i sin ridning,” fortalte Dennis Fisker, landstræner for junior- og ungryttere.

Nanna Merrald drømmer stort
Så blev det tid til U25 rytterne, og her red Nanna Merrald og Gørklintgårds Quantico på banen sammen med Victoria Vallentin og Ludwid De Sonnokönig. Her blev vist galoppirooutter, smuk passage og piaffe.  

Nanna Merrald er bidt af en gal dressurhest, og vil frem i dressursporten. På CV’et har hun allerede stående adskillige flotte placeringer, såsom europamester for juniorer i 2011, Danmarksmester for U25 i 2013, og så kvalificerede hun sig til World Cup-finalen i 2014 og vandt Ecco Cup-finalen for U25 sidste år.

”Jeg er vild med sporten, for i dressur bliver du aldrig færdig. Du kan altid blive bedre, og der er så meget nørderi i ridningen, som jeg er vild med,” fortæller Nanna Merrald.

Når hun ikke sidder i en dressursadel, så læser hun molekylærbiologi på Roskilde Universitet. Og i januar blev hun ansat på Blue Hors.

”Det er sjovt og meget lærerrigt at være en del af så stort et hold, som der er på Blue Hors.  Jeg er blevet taget rigtigt godt i mod, og jeg glæder mig bare til at få tid og ro til at rid alle de super heste, som vi har,” siger Nanna Merrald.

Se  interview med Nanna Merrald her:

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner