Når en byboer bliver gårdejer

11-03-2011 07:33

Maja Golles

For rigtig mange ryttere, der har deres heste opstaldet på ridecentre, er tanken om at købe en gård, hvor der er plads til at få hesten under eget tag, den ultimative drøm
Copyright Ridehesten.com

Er det nu engang så nemt og idyllisk at flytte på landet, som mange af os forestiller sig? Dressurrytter Lotte Nygaard Kofod har redet hele sit liv – og har altid haft sine heste opstaldet på ridecentre. I modsætning til mange andre ryttere har Lotte aldrig haft en drøm om at få egen stald, og da slet ikke, at det skulle blive til en stald med ca. 20 pensionærer og et fuldtidsjob som rytter og underviser. Men det blev virkeligheden, da Lotte havde svært ved at få enderne til at nå sammen i hverdagen. Lotte og familien overtog Aagaarden i februar 2008 og gik fortrøstningsfuld til opgaven med at planlægge byggeriet af endnu en stald og med moderniseringen af den eksisterende stald og ridehallen. Der blev søgt rådgivning hos de mange byggefirmær, der udstillede under hingstekåringen i Herning, men det hele var ikke "sådan lige til".

Læs hvordan, Lotte Nygaard Kofod flyttede fra by til land og om de udfordringer, der fulgte, i magasinet Ridehestens martsnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen