Når hesten driller, og du har travlt

06-01-2015 11:54

Alle kender det. Man har ekstra travlt, og det skal gå stærkt ude i stalden, men det er hesten helt ligeglad med – den skal nok bruge den tid du har og lidt til. Sådan er det i hvert fald ifølge Horse and Hound

Copyright Ridehesten.com
Modelfoto: Shutterstock

Horse and Hound har lavet en liste med hele 14 ting, som du næsten kan være helt sikker på, at din hest tyer til en dag, hvor du har ekstra travlt, og måske har brug for lidt ekstra samarbejdsvilje fra dens side.

1. Hesten har formået at smøre sig grundigt ind i vådt mudder – også under dækkenet, og der, hvor du havde planlagt at anbringe udstyr som gamacher, gjord og sadel.

2. Hesten vil lige netop, når du har mest travlt, ikke lade sig fange på folden.

3. Hesten står i den fjerneste ende af folden og lades som om, den ikke har hverken set eller hørt dig, så du må pænt gå hele vejen, for at hente den ind.

4. Hegn er på travle dage til for at blive ødelagt.

5. Har du begået den fejl at have dit pæne tøj på i stalden, og er du på vej til et vigtigt møde, så kan du være næsten helt sikker på, at hesten nok skal få tørret en god portion græsgrøn savl af tværs hen over det ellers rene tøj.

6. Har du travlt, så er der en klart forhøjet risiko for, at hesten netop den dag har pådraget sig et hævet ben, et sår eller har en mild omgang kolik.

7. De dage, du har mindst tid, er sikkert også de dage, hvor boksen er mest rodet, og det tager evigheder at muge ud.

8. Skal du hurtigt lige trække hesten ind eller ud på fold, så er det dén dag, hesten går næsten ubærligt langsomt og næsten slæber hovene efter sig.

9. Trense på og så afsted. Tro om igen. Netop når du har travlt, så holder hesten sit hoved drillende højt og dine arme får en god portion uønsket motion, når du desperat forsøger at række biddet op til hestens mund eller få nakkestykket over ørerne.

10. Skal du vente på, at hesten spiser op, så står du overfor en større udfordring, for når du har mindst tid til at vente, er netop dér, hvor hesten tager sig bedst tid til at spise.

11. Ups, der røg vist lige en hestesko, og nej, den er ikke let at finde igen.

12. En hurtigt skridttur. Næh nej, ikke med alle de spøgelser og imaginære sabeltigre, der pludselig er dukket op, og som på magisk vist får hesten til at gro solidt fast til underlaget og nægte at gå videre.

13. Jo mere travlt du har, des mere kreativ er hesten med, hvor den anbringer sine hestepærer – vandkoppen, krybben, overalt i ridehallen og selvfølgelig på staldgangen.

14. Med andre ord: Har du travlt, så VED hesten det…

Kilde: Horse and Hound

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner