Nations Cup-finalen står for døren

27-09-2023 14:57

Mille Albinus Hjermitslev

19 nationer og 86 atleter mødes i denne weekend i Barcelona, hvor finalen i FEI Nations Cup 2023 i springning skal afgøres efter fem dage med topsport på Real Club de Polo de Barcelona

Copyright Ridehesten.com
Det belgiske hold fejrer deres sejr i Nations Cup-finalen 2022. Foto: FEI / Richard Juilliart
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra onsdag den 27. september til søndag den 1. oktober løber FEI Nations Cup-finalen 2023 af stablen. 19 nationer og 86 atleter er til start, mens Nations Cup-trofæet skal uddeles til én af de 15 nationer, der er kvalificeret til finalen. 

Første runde af finalen finder sted torsdag klokken 14:00. Lørdag aften klokken 21:00 er der "Challenge Cup" for de hold, der ikke gik videre fra torsdag. Søndag klokken 15:00 kulminerer årets Nations Cup med finalerunden for de otte bedste nationer, hvorefter de endelige vindere hædres. 

Udover det prestigefyldte trofæ, er der også en kvalifikationsplads til OL i 2024 på spil for de nationer, der endnu ikke er kvalificeret.

Copyright Ridehesten.com
Julien Epaillard og Caracole de la Roque ved Nations Cup-finalen 2022. Foto: FEI / Richard Juilliart

De nationer der kæmper om en OL-billet er: Argentina, Brasilien, Italien, Mexico, USA og Usbekistan.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De resterende nationer i finalen er: Australien, Belgien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Irland, Holland, Spanien og Schweiz. 

Sidste års vindere fra Belgien skal forsøge om de kan tage sejren to år i træk. Tre af medlemmerne fra sidste års vinderhold er at finde på holdet igen: Koen Vereecke, Gregory Whatelet og Gilles Thomas

De får dog kamp til stregen af mange andre stærke hold. Blandt andet stiller USA, der også jagter en OL-billet, med et - som altid - stærkt hold. Schweiz stiller med den altid farlige duo, der hedder Steve Guerdat og Martin Fuchs. Frankrig stiller med EM-bronzevinder og nummer to på verdensranglisten, Julien Epaillard, der blot er én ud af hele syv ryttere fra verdensranglistens top-10, der er til start i Barcelona. 

Start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen