Naturplejeheste døde – muligvis af sult

15-05-2019 09:57

Politiet i Silkeborg har netop modtaget en sag om vanrøgt af en sådan kaliber, at flere heste har mistet livet. Hestene var en del af et naturplejeprojekt i Silkeborg Kommune

Copyright Ridehesten.com

Dyrenes Beskyttelse er gået ind i sagen og har nu anmeldt den omfattende misrøgt af en flok heste til politiet i Silkeborg.

Hestene, som er en del af naturplejeprojekt, befinder sig på en plantage nær Vrads i Silkeborg Kommune. De var sat på plantagen for at holde vegetationen nede.

Dyreværnschef Yvonne Johansen, Dyrenes Beskyttelse, beretter, at hestene er fundet udsultede samt, at der ligger flere kadavere i plantagen. Dyreværnchefen vurderer, at der i dette tilfælde ikke er blevet taget hensyn til hestenes behov for næring.

–Det er dybt problematisk, fordi hestene er blevet afmagret på en sygelig måde. I den konkrete sag kan vi se en del kadavere på området, siger Yvonne Johansen til TV2 og fortsætter:

–Vi har en kraftig formodning ud fra vidneforklaringer og hvad vi selv har set om, at flere af hestene kan være sultet ihjel, siger hun til TV2.

Kunne ikke finde føde nok
En del af årsagen til, at det er gået så galt skal findes i, at området, som hestene befinder sig på, er indhegnet, hvad der betyder, at hestene ikke har været i stand til at søge væk og lede efter mere føde, da græsset på det indhegnede område slap op.

Dyrenes Beskyttelse vurderer nu, at blandt de heste, der er i live, er der flere, som er så udsultede, at det er på grænsen til, at de kan reddes. Og desværre er det ikke et enkeltstående tilfælde, fortæller Yvonne Johansen til TV2.

–Vi ser engang imellem sager, hvor dyr – heste og kvæg – der bliver brugt til naturpleje, ikke får tilpas næring til at overleve en vinter for eksempel, siger hun til TV2.

Nu er håbet, at man med politianmeldelsen kan få stillet ejerne af hestene og området til ansvar, så der bliver taget hånd om de overlevende heste.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen