Tophingst død efter materialprøve

02-05-2018 06:50
Avl

En 3-årig hingst, der blev kåret ved OS-hingtekåringen i november og netop har opnået topkarakterer ved materialprøven, er netop død på det tyske statsstutteri Celle

Copyright Ridehesten.com
Action Hero PW. Foto: Gesina Grömping.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Action Hero PW e. Action Breaker og ud af Gestüt Wendelns gode Juliane III-hoppestamme har netop aflagt sin 14-dages test med karakterer som 10 og 9,5 og med en andenplads blandt springhingstene. Avleren Peter Wendeln fortæller i en pressemeddelse, at da hingsten var så efterspurgt pga. sin fremragende afstamning og fremtidsperspektiv, så havde familien valgt at sætte hingsten til rådighed i avlen på Landgestüt Celle.

I et hændeligt uheld i sin boks brækkede hingsten et knæ, og den tilkaldte dyrlæge kunne ikke gøre noget for at redde hingstens liv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er for os et stort tab. Avlsmæssigt såvel som sportsligt erufenen havde vi store forhåbninger til hingsten, fortæller Celles Landstallmeister Dr. Axel Brockmann og fortsætter: Hingsten har dagligt givet glæde såvel under sadel som i den almene omgang. Vi har været stolte over at kunne forpagte en hingst fra så velrenommeret stutteri og har haft en rigtig god kommunikation med Peter Wendeln.

/Pressemeddelelse.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen