Nervepirrende afgørelse i Nations Cup

20-05-2016 21:57

Odense Dyrskueplads skabte en stemningsfuld kulisse omkring den verdensomspændende holdkonkurrence i ridebanespringning – Furusiyya FEI Nations Cup. Danmark kom med i den anden og afgørende runde mellem otte nationer

Det blev en særdeles nervepirrende holdkonkurrence i dag ved Odense Horse Festival sponsored by ECCO. 13 nationer mødtes i kampen om værdifulde points i den verdensomspændende teamkonkurrence, Furusiyya FEI Nations Cup presented by Orifarm og Danmark havde trukket startnummer 10.

Det er i år tredje gang den prestigefyldte holdturnering afvikles på Odense Dyrskueplads, og de to foregående år har danskerne ikke haft heldet med i den afgørende fase. I år var målet en plads i top tre, fortalte landstræner Lars Nørgaard Pedersen inden klassens start, og denne målsætning lykkedes næsten. Efter to runder sluttede danskerne på en fjerdeplads, hvilket betød et avancement på tre pladser efter første runde.

Bedste danske rytter var Linnea Ericsson–Carey, som på Quidam’s Flower leverede holdets eneste fejlfrie runde. Linnea fik et let nedslag i første runde, hvor de fire danskere sluttede med i alt 16 fejl. Linnea har tidligere været på landsholdet, men med Quidam’s Flower er hun i år ny i landsholdssammenhæng. Det samme er berider Torben Frandsen med hesten Highrise, som han blot har redet de seneste tre måneder. Han fik to nedslag i første runde og et enkelt i anden.

– Linnea og Torben har i Quidam’s Flower og Highrise to fine heste, men det lykkedes lidt bedre for Linnea i dag, det er dog ryttere, som altid formår at finde heste af den rette kaliber, bemærkede landstræneren.

De to erfarne landsholdsryttere Søren Pedersen og Thomas Sandgaard, der har været på landsholdet ved de seneste tre internationale mesterskaber, var hhv. holdets første og sidste rytter. Søren Pedersen fik et nedslag i begge runder på Tailormade Chaloubet, og han var hurtig til at fastslå, at fejlene alene var hans og ikke hestens. Thomas Sandgaards Amarone kom stærkt og meget overbevisende fra start i begge runder, men på banens slutning fik parret to nedslag i første runde, og efter to nedslag i anden runde valgte Thomas at spare hesten.

Anden sejr i træk til Ukraine

Efter første runde stod det klart, at Furusiyya FEI Nations Cup i Odense ville blive en kamp mellem de tre stærke springsportsnationer Holland (der er regerende verdens– og europamestre) Belgien (vinder af Furusiyya FEI Nations Cup finalen 2015) og Ukraine. I anden runde tabte belgierne terræn, mens Holland og Ukraine kæmpede rytter mod rytter om sejren. Det blev Ukraine, som sikrede sig sejren da Rene Tebbel red fejlfrit, mens hollændernes erfarne landsholdsrytter Jur Vrieling fik et nedslag.

Det ukrainske hold i Odense bestod af to tyske ryttere (Rene Tebbel og Ulrich Kirchhoff) samt italienske Cassio Rivetti og ungarske Ferenc Szentirmai. Holdets heste ejes af den ukrainske forretningsmand Oleksandr Onyshcenko, og det ukrainske hold er så stærkt, at de kan være i spil til en topplacering ved OL i Rio til august.

De ukrainske ryttere var dog rørende enige om, at banen i Odense var meget vanskelig, og mere svær end normalt for et tre–stjernet stævne, med den store Longines trekombination bestående af lodret, oxer og lodret var banens joker.

Den danske landstræner Lars Nørgaard Pedersen var nu ikke helt enig med det ukrainske vinderteam, han fandt banen helt passende i sværhedsgrad, ikke sværere eller lettere end normalt for stævner på dette niveau.

I Furusiyya FEI Nations Cup rides om værdifulde points, som giver adgang til ligafinalen i Barcelona til september. Danskerne jagter points i Sopot, Budapest og Gijon, men som Lars Nørgaard Pedersen bemærker, har vi herhjemme ikke så mange heste, der kan gå sporten på dette niveau.

Der er gratis adgang til stævnepladsen også de kommende dage. Lørdag er børnedag her på stævnepladsen, her kan børnene få en træktur på ponyer, de kan blive malet i ansigtet og lege i et stort legeområde med hoppeborg og små forhindringer. Hele stævnet kulminere søndag eftermiddag med Stutteri Ask Grand Prix. 

Se hele resultatet her

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing