Nordisk-baltisk dressurbrag i Ålborg

10-06-2015 09:59

De mange frivillige kræfter knokler med de sidste forberedelser, inden det går løs med et brag af en ridesportsevent, når vinderne af til Nordic Baltic Championships i dressur 25. til 28. juni 2015 skal findes

Copyright Ridehesten.com
Laura Hviid og Denzel er udtaget til at repræsentere Danmark ved NM for juniorer ved stævnet. Her ses ekvipagen ved JBK Horse Festival 2015.

Det er Sportsrideklubben Ålborg, der er arrangør af det store event, der i dagene 24-28 juni byder alle velkommen til spændende dage med medaljedyst, fest og store ridesportsoplevelser.

Sportsrideklubben Aalborgs (SAO) har sat alle sejl til for at skabe en uforglemmelig oplevelse for ryttere, heste, publikum og alle andre involverede.  Det er SAO, der arrangerer stævnet, som bliver et integreret mesterskab, hvor paradressur og dressur for pony-, junior-, ung- og seniorryttere afholdes i samme stævne. Eventet har fået navnet NBC 2015 og kommer til at engagere op mod 200 frivillige.

Klubben er med sine 100 år på bagen en klub med stolte traditioner og gode faciliteter. Nu råder klubben også over nyistandsatte udendørsarealer, der blandt andet er kommet i stand via gode sponsorer.

Hård kamp om medaljerne
Ca. 135 ekvipager kommer til start, og der er lagt op hård konkurrence om medaljerne. Blandt andet stiller Danmark og Sverige fulde hold hele vejen rundt, mens Norge har meddelt, at de kommer med deres stærkeste seniorhold.  Også Finland har meldt sig klar med en stærk opstilling. Den endelige liste over ekvipager til start vil snarest være tilgængelig.

5-stjernede dommere på plads i Ålborg
Ekvipagerne vil blive bedømt af en flok særdeles kvalificerede dommere fra hele norden. De enkelte nordiske forbund har udpeget deres bidrag til listen, mens arrangøren i SAO selv har stået for at finde resten gennem et godt netværk og en god portion opfindsomhed.

Det er ikke en nem opgave at finde kvalificerede dommere til at varetage opgaven. Derfor er det en stor glæde for SAO, at kunne løfte sløret for, at det bliver 5-stjernede dommere, der kommer til at bedømme rytterne i seniorklasserne og paraklasserne.

Fra Danmark kommer bl.a. de 5-stjernede dommere Kirsten Søgaard og Leif Törnblad, der kan dømme til de helt store konkurrencer så som OL, VM og EM. I alt er 32 officials og dommere i gang til stævnet.

Gratis entré til stor publikumsoplevelse
Der er gratis entré til NBC 2015 og publikum vil helt sikket få en oplevelse ud over det sædvanlige. Udover at følge de spændende mesterskaber og kampen om medaljerne på traditionel vis fra sidelinjen, vil SAO gøre noget ud af formidlingen omkring klasserne, så publikum kan få høre en faglig funderet kommentering samtidig med, at de ser en rytter i aktion. Der arbejdes således på at få lavet live-kommentering tilgængelig for publikum. For publikum vil der under stævnet også være flere show og festlige indslag, så der er alle gode grunde til at drage mod Ålborg og bakke op om de dygtige dressurryttere.

Der vil løbende blive lagt nyheder på stævnets hjemmeside: www.nordiskdressur.dk

Kilde: pressemeddelelse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen