Nu er det tid til springponyernes DRF-Mesterskab

05-10-2021 16:21

Christine Krogh Frausing
Skribent

Når det i weekenden skal afgøres, hvilke tre ponyryttere der skal have guldet med hjem, er det Fredericia Sportsrideklub der er værter for det storslåede mesterskab

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Christine Laursen Carabas Du Marquais. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forrige weekend afholdte Fredericia Sportsrideklub C-stævne for heste, og nu er de allerede klar til igen at slå dørene op, denne gang til et mesterskab. På fredag lyder startskuddet nemlig til landsstævnet i Fredericia. Her skal der afholdes indendørs DRF-Mesterskab for ponyryttere, samt for childrenryttere.

Fredag er fyldt med opvarmningklasser, samt klasser for de som ikke skal ride selve mesterskabet. Der er alt fra LA til MA klasser for pony, imens der for childrn og juniorryttere er LA-klasser.

Lørdag eftermiddag skal første afdeling rides, og her er det Childrenrytterne der rider første, efterfulgt af kategori 3, 2 og 1 ponyer. 

16 childrenryttere er til start, i mesterskabsklassen, hvor rytterne skal ride en bane på henholdsvist 115 og 120 cm. Banerne er i weekenden designet af Rasmus Rise, assisteret af Bo Gejl. Til at dømme mesterskabet bliver det Karen Ballegaard og Vivi Grav Hansen, imens Jette Bach, der er Teknisk Delegeret, er at finde rundt på stævnepladsen. 

Copyright Ridehesten.com
Cecilie König og Dooneens Coolala Boy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stor opbakning til mesterskabet

Det bliver spændene når mesterskabet skal afgøres, med hele 11 tilmeldte kategori 3 ponyer, 22 kategori 2 ponyer og 16 tilmeldte kategori 1 ponyer. Sidste års vinder for kategori 3, samt vinder for kategori 2 stiller igen i år til start. Ingrid Christine Laursen og ponyen Carabas Du Marquais vandt guldet for kategori 3 ponyerne, da der sidste år blev afholdt indendørs DRF-Mesterskab på Vilhelmsborg. Cecilie König og Dooneens Coolala Boy var ligeledes guldvindere for kategori 2 ponyer, ved det seneste DRF-Mesterskab. Om ekvipagerne kan gøre kunsten efter bliver spændene, når de skal ride de to runder, der går i MA-klasser. 

Fredericia Sportsrideklubs kalender er pakket tæt

På trods af at det er Fredericia Sportsrideklubs andet stævne, på blot 14 dage, ja så er der ikke lange udsigter til de næste. Allerede tre uger aften dette mesterskab, afholder klubben et C-stævne for heste, og blot en uge efter, løber et B-stævne for pony-, children-, junior- og ungryttere af stablen. Året sluttes af med et C-stævne for heste d. 17-18 december. Fortvivl derfor ej, hvis du endnu ikke har nået at ride på Fredericias store fine baner i år, der er rig mulighed for at nå det.

Ridehesten er til stede søndag, hvor der bliver taget billeder af finalerne. Billeder kan findes på hjemmesiden i ugen efter

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen