Nu er vi klar til testrytter

09-03-2017 20:33

Sophie Dahl Hedegaard

Andet heat med egen rytter blev her til aften afviklet i Katrinelund Unghestechampionat i springning. Denne gang i Jyske Bank Boxen

Copyright Ridehesten.com
Calina e. Ci Ci Senjor Ask/Cornet Obolensky, ejer: Laurits Lauritzen, Ribe, opdrætter: Aage Lauritzen, Gredstedbro, med rytteren Charlotte Schreiber.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I aften var der 20 unge springheste til start i unghestechampionatet. Denne gang skulle hestene på banen inde i Jyske Bank Boxen, hvor der stadig var 8 forhindringer, men altså lidt mere plads til at komme rundt på. For nogle af hestene betød de nye omgivelser også, at de ind imellem trykkede sig lidt i hjørnerne, hvilket desværre gik udover ridelighedskaraktererne.

Nogle af hestene var i dag lidt ude af balance, hos flere ønskede dommerne stadig mere styrke, hvor nogle af unghestene virkede anspændte i overlinjen, og havde ind imellem svært ved at få afviklet springene. Men flere af hestene i dette års unghestechampionat viser også stor kapacitet, og som dommerne kommenterede, er der rigtig mange af de unge heste, der har en god fremtid foran sig.

Resultatet
Der blev rykket lidt rundt i toppen, men den bedst placerede unghest er stadig Calina e. Ci Ci Senjor Ask/Cornet Obolensky, ejer: Laurits Lauritzen, Ribe, opdrætter: Aage Lauritzen, Gredstedbro, med rytteren Charlotte Schreiber. Det var en tydeligt bevæget Charlotte, efter hun havde gennemført banen til perfektion. De rosende ord lød blandt andet på, at hesten to dage i træk har været overbevisende uden nogen slinger i valsen. Hoppen gør som rytteren beder om, og efter dommerens mening, gør hoppen alt rigtigt. Karaktererne blev 9,5, 9, 10 og 9,5 for henholdsvis teknik, galop, kapacitet og ridelighed, som gav en score på hele 286,25 point. Calina har vist særklasse de to sidste dage og har med aftenens resultat distanceret sig yderligere fra de øvrige ungheste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nummer to i klassen blev Jesper Meyenburg og Bøgegårdens Leona e. Bøgegårdens Graf’s Stakkato/Lionell, ejer og opdrætter: Stina og Jørgen Schmidt, Bøgegården, Bolderslev, som også fik rosende ord med på vejen til testrytter-testen og karaktererne 9, 8, 8,5 og 9, som gav en score på 257,5 point. Placeret som nummer tre i dagens test var det Sarah Kroman Rosenlund Christensen og Coco Chanel e. Cavall Ask/Carano, ejer og opdrætter: Anne Mette Pedersen, Herning, med karaktererne 7,5, 7,5, 8 og 8 som i dag gav et resultat på 232,50 point.

I den samlede stilling er det stadig Calina, der fører Katrinelund Unghestechampionatet i springning, med en samlet score på 548,75 point. Anden bedste unghest er i øjeblikket Solos F. Damgaard e. Sandro Boy/Cassini II, ejer: F. Damgaard, Ribe, opdrætter: Mia Givskov og Søren Nedergaard, Ribe, redet af Sarah Kroman Rosenlund Christensen med en samlet score på 473,75. Nummer tre er Birknæs Claudia e. Cabachon/Saskibard II, ejer: Jonas K. Nørgaard og Anni Pape, Østbirk, opdrætter: Keld Rohde Nielsen, Østbirk, redet af Sabine Korfits Christensen med en samlet score på 472,50 point.

Igen her til aften var det stildommerne Stein Endresen, Kristian Skovrider og Bo K. Møller, der kommenterede fyldestgørende til hver ekvipage. Dommerne kan nu sige job well done og glæde sig til at det i morgen går løs med testrytter Henrik von Eckermann, der skal igennem første heat af testridningen af de fremtidige stjerner. Testen starter klokken 11.15.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen