Præmieoverrækkelse Katrinelund Unghestechampionat i springning 2017

11-03-2017 18:30

Sophie Dahl Hedegaard

5-årige Calina er den overbevisende vinder af Katrinelund Unghestechampionatet 2017 ved Herning Horse Show

Copyright Ridehesten.com
Calina og rytter Charlotte Schreibert, avler og ejer Lauritz Lauritzen, formand for Dansk Varmblod Jan Pedersen og fra Katrinelund: Ib og Marie Kirk.
Nyheden fortsætter efter annoncen

En overbevisende sejr blev det til 5-årige Calina, der specielt imponerede stildommerne under andet heat med egen rytter. Hun formåede også at score et af de få 9-taller, der blev givet af testrytter Henrik von Eckermann, og hun charmerede publikum med hendes eminente teknik og enorme kapacitet.

Der var aldrig rigtig tvivl om hvem vindertitlen tilfaldt, men feltet i år har budt på rigtig mange flot springende og godt uddannede ungheste.

Copyright Ridehesten.com
En glad vinder af Katrinelund Unghestechampionat.

Præmieoverrækkelsen er lige endt og de fem bedste ungheste i championatet blev hyldet. Som nummer fem blev det Coco Chanel e. Cavall Ask/ Carano, opdrættet og ejet af Anne Mette Kjerulf Pedersen. Sammen med rytter Sarah Kroman Rosenlund Christensen opnåede de 801,2 point. Nummer fire blev Vupti e. Vivaldi/ Balou du Rouet med Lotte og Gert Buchhave som ejere og opdrættere og Sashia Astrup Jensen som rytter. Hingsten endte med 802,5 point. Nummer tre blev Birknæs Claudia e. Cabachon/ Saskibard ll, ejet af Jonas K. Nørgaard og Anni Pape og opdrættet af Keld Rohde Nielsen. Hoppen blev redet af Sabine Korfitz Christensen og de opnåede 812,5 point. På andenpladsen var det igen rytter Sarah Kroman Rosenlund Christensen, der havde redet en unghest til topplacering nemlig hingsten Solo F. Damgaard e. Sandro Boy/ Cassini ll, opdrættet af Mia Givskov og Søren Nedergaard, og ejet af F. Damgaard. De opnåede 833,8 point. Suverænt i front var det dog Calina e. Ci Ci Senjor Ask/ Cornet Obolensky, ejet og opdrættet af familien Lauritzen og flot fremvist af Charlotte Schreibert, hvilket førte til en pointscore på 898,8. Arrangørdirektør Casper Cassøe kommenterede til præmieoverrækkelsen, at hoppen er meget tiltalende, ligesom testrytter Henrik von Eckermann udtalte under testridningen, at hoppen er meget samarbejdsvillig og lytter til hvad sin rytter beder om.  

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle fem placerede heste, samt ejere og avlere modtog ærespriser og pengepræmier.

Ejer Lauritz Lauritzen udtalte efter præmieoverrækelsen, at en sejr ikke var noget man havde regnet med. – Det er som at få en kamel igennem nåleøjet, i det her selskab.
Hoppen skal fortsat rides af Charlotte Schreibert, og vi får med sikkerhed hoppen at se ude på konkurrencebanerne snarest.

Gladeste hest
Hestens Værn uddeler i samarbejde med testrytteren i unghestechampionatet i springning, titlen ”Gladeste hest”. I år blev det hesten Winya Wayna-vitz, opdrættet og ejet af Lone Sørensen og redet af Nicole Christiansen. Hesten og rytteren kunne desværre ikke deltage ved præmieoverrækkelsen, da de begge er på vej videre til den næste konkurrencebane, denne gang i Olivia, Spanien. Testrytter Henrik von Eckermman udtalte blandt andet om den gladeste hest, at den var enormt glad for at springe og arbejde med sin rytter. Den var oplagt og klar på opgaven, og den gjorde til hver en tid sit bedste.

Copyright Ridehesten.com
Dette års "Gladeste hest" ved Katrinelund Unghestechampionatet i springning. Winya Wanya-Vitz og rytter Nicole Christiansen

Nedenfor en kort video med vinderen, der skulle skynde sig ind til dette års Forårsauktion.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen