Internationalt pressemøde med avlsledelsen

09-03-2019 11:51
Avl

Den internationale presse har i formiddag holdt et pressemøde med avlsledelsen, der i en åben dialog fortalte om hingstekåringen og Dansk Varmblods avlspolitik

Copyright Ridehesten.com
Den avlsinteresserede presse havde en god dialog med avlsledelsen.

Den avlsinteresserede presse fra Holland, Finland, Sverige, Norge og Danmark var mødt op til formiddagens pressemøde, hvor et panel fra avlsledelsen repræsenteret af talsmand Claus Hansen og avlskonsulent Karina Christiansen beredvilligt svarede på pressens spørgsmål samt informerede om det sidste nye fra avlsledelsen. 

Claus Hansen lagde ud med at fortælle om avlsledelsens generelle indtryk af afviklingen og den overordnede kvalitet af hingstene.

– Vi er blevet præsenteret for en række meget veloplagte og fitte hingste, der har været godt forberedt på opgaven, fortalte Claus.

Copyright Ridehesten.com
Avlskonsulent Karina Christiansen.

Avlsledelsen har set de springbetonede hingste blive løssprunget fire gange; først til forbesigtigelsen i december, derefter i januar til træning og så to gange under hingstekåringen.

– På den måde har vi set hingstene af flere omgange og har fået et bredt grundlag at vurdere dem på, fastslog Claus og understregede, at avlsledelsen er særdeles godt tilfreds med kvaliteten af springhingstene, der også omfatter flere danskavlede springhingste af høj kvalitet.

Hvert år er Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning en slags europæisk finale for hingstekåringssæsonen, hvor de bedste fra de udenlandske kåringer mødes med de bedste danske hingste i en meget stærk kollektion.

En hollandsk journalist spurgte, om avlsledelsen kunne udtale sig om deres indtryk af de unge hingstes første årgang af hingste, og det kommenterede Claus Hansen prompte og fortalte, at de havde noteret sig en meget homogen kollektion af moderne unghingste efter Hesselhøj Donkey Boy, der har efterladt et godt indtryk.

– Grand Galaxy Win præsenterer i år sin anden årgang af hingste til kåring. Sidste år var vi knapt så begejstrede, som vi er i år. Han er far til nogle meget velfungerende, moderne og ensartede unghingste, fortalte Claus Hansen.

Copyright Ridehesten.com
Der var repræsentanter fra Holland, Finland, Sverige, Norge og Danmark ved pressemødet med avlsledelsen.

Det er første hingstekåringssæson, hvor vi har kendskab til den genetiske defekt WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrome), og vedrørende det kommenterede Claus Hansen, at man i Dansk Varmblod har den holdning, at oplysning er vejen frem. Derfor oplyses det ved kåringen på søndag om de godkendte hingstes WFFS.

– En hingst, der er positiv for WFFS, kan også blive præmiehingst. Det ser vi ikke noget problem i, udtalte Claus Hansen.

Under pressemødet blev det annonceret, at de to auktionshingste Amperio og Hesselhøj Downtown begge er blevet godkendt til afprøvning. Det vurderes, at det er fordelagtigt at informere om inden auktionen.

– Vores hingstekåring er 100% uafhængig af auktionen, så det har ingen betydning for kåringsafgørelsen, om en hingst deltager på auktionen eller ej. Der er flere hingstekandidater på auktion, men avlsledelsen har altså godkendt disse to, sagde Karina Christiansen afsluttende. 

/DVHerning.

Copyright Ridehesten.com
Avlsledelsens talsmand Claus Hansen.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen