Nu mødes Dalera og Glamourdale

07-09-2023 09:18

EM Riesenbeck: I eftermiddag går det løs, når TSF Dalera BB og Glamordale endelig mødes i konkurrence med deres respektive ryttere. De to topheste får uden tvivl også stærk konkurrence fra blandt andet Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter

Copyright Ridehesten.com
Jessica von Bredow-Werndl og Dalera. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Tyskland har i mange år domineret europamesterskaberne, idet de har vundet individuelt guld hele 22 gange og vundet 25 af de 29 holdtitler, siden det første EM blev afholdt i København i 1963. Udover det er de også ankommet til Riesenbeck som forsvarende mestre, efter at de i 2021 vandt guldet i Hagen.

Holdet bestod da af Jessica von Bredow-Werndl, Dorothee Schneider, Isabell Werth og Helen Langehanenberg, men denne gang får Werth og Von Bredow-Werndl selskab af Mathias Alexander Rath med Thiago GS og Frederic Wandres med Bluetooth OLD. Werth, den mest vindende dressurrytter i verden, er i år til start med hingsten DSP Quantaz, mens Von Bredow-Werndl som sædvanligt er til start på TSF Dalera BB.

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og Glamourdale ved VM i Herning i sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Samme hold
Britterne tog i 2021 holdsølv, og præcis det samme hold af ryttere stiller op igen i år, men alle med andre heste. Charlotte Dujardin er med på Imhotep, Charlotte Fry på Glamourdale, Carl Hester på Fame og Gareth Hughes medbringer Classic Briolinca.

I Hagen blev det til bronze for Danmark, mens det sidste år blev til holdguld ved VM på hjemmebane i Herning. Selvom vi mangler Cathrine Laudrup-Dufour i år, så er der medaljechancer i Daniel Bachmann Andersen på Vayron, Andreas Helgstrand med Jovian, Carina Cassøe med Heilines Danciera og Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Forventningerne
Forventningen er på et rekordhøjt niveau forud for dette års mesterskab, fordi det vil vise sig om Von Bredow Werndl og Dalera kan genvinde titlen som europamestre.

Sammen tog det tyske par alt guld ved det forsinkede OL i Tokyo 2021, før de fortsatte med at gøre nøjagtig det samme ved EM i Hagen et par uger senere. De vandt også World Cup-finalen, før Von Bredow-Werndl gik på barsel og missede VM sidste sommer. Men allerede i april var det stærke, tyske par tilbage og vandt World Cup-finalen, mens de nu igen er nummer et på verdensranglisten.

I deres fravær vandt britiske Lottie Fry og Glamourdale både Grand Prix Special og Kür ved verdensmesterskabet for et år siden, og den fantastiske, sorte hingst stjal manges hjerter. Samtidig er Nanna Skodborg Merrald og Zepter trådt frem i rampelyset, hvor de hele tiden har forbedret sig. Den røde vallak blev tidligere redet af Daniel Bachmann Andersen og derefter af svenske Patrik Kittel, men siden Skodborg Merrald overtog tøjlerne tidligt i år, er den 15-årige hest blomstret op som aldrig før, og kvaliteten af deres samarbejde har været sensationel.

Dalera og Glamourdale i direkte kamp
Dalera og Glamourdale har aldrig før været i konkurrence mod hinanden, men det sker endelig her til eftermiddag. Hingstens kraft og tilstedeværelse, der får hjerter til at springe, især når han kommer stormende i fri galop, vil stå i skarp kontrast til den feminine ynde og elegance fra Von Bredow-Werndls hoppe. Og renheden i Zepters kvalitetsarbejde sammen med Imhoteps stigende potentiale, når han fortsætter den læringskurve, der sandsynligvis vil tage ham til de Olympiske Lege i Paris 2024 næste sommer, vil give dommerpanelet masser at tænke over.

/FEI

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen