Nu starter Christmas Show med fuldt hus

15-11-2021 12:19

Annika Knudsen Lorentsen

I dag starter fire uger med Christmas Show-stævner på Vilhelmsborg, og arrangørerne har mødt en enorm opbakning og glæder sig til endnu engang at samle hestefolk, fra nær og fjern, til hyggeligt samvær og god sport

Copyright Ridehesten.com
Den smukke arena på Vilhelmsborg bliver hvert år pyntet flot til julestævnerne, og hvert år er der nye flotte ting, som bliver tilføjet til pyntningen. Her fra 2019. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag kl. 14.00 lyder startsignalet til den første rytter ved AB Rideudstyr Christmas Show Warm Up for hest, som afholdes hele denne uge. Stævnets er det første ud af fire Christmas Show-stævner, der afholdes af Danish Derby Horse Shows på Vilhelmsborg, og arrangørerne glæder sig over den store opbakning der er til stævnerne. 

– Der har jo ikke været sidste tilmeldingsfrist til Baltic Cup og det store Christmas Show-stævne endnu, men til begge Warm Up-stævner de næste to uger, har vi fuldt hus, fortæller Casper Cassøe Krüth, som er arrangør af stævnerne. 

Efter den første uge med Warm Up-stævne for hestene, følger en uge med AB Rideudstyr Warm Up for pony. Ugen efter det er der Baltic Cup-stævne, mens hele julefesten slutter af med en uges Nathalie Horse Care Christmas Show i uge 49. 

– Vi har mødt stor opbakning til stævnerne, og det bliver endnu større end det har været tidligere. Der bliver helt fyldt op de næste to uger og det er dejligt, at der er så mange der vil være med og som støtter op omkring stævnerne, understreger Casper Cassøe, som også forventer, at der bliver fuldt hus til de to andre stævner, som det stadig er muligt at tilmelde sig. 

Copyright Ridehesten.com
Højdespringningen er altid et af højdepunktene. Her er det Christophe van Geenberghe, der tilbage i 2018 sprang fejlfrit over 2 meter i sadlen på Grand Date. Foto: Ridehesten.com/Karin Fallah

Mange spændende klasser
I denne uge er det hesterytterne der skal i aktion i klasser fra LB1* (105 cm) til MA1* (135 cm), og flere af klasserne er udskrevet som en del af en Tour, hvor de bedste ryttere mødes i finaler sidst på ugen. 

Stævnet byder også på kvalifikation til KRAFFT Tour, hvor der er rigtig mange ryttere, der skal dyste om de 25 pladser, der er i finalen i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 2022. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ugen efter er der mange ponyklasser på programmet, hvorefter unge springryttere fra norden mødes ved Baltic Cup. Til sidst er der landsstævne for hest, hvor lørdag den 11. december vanen tro er hestesportens juleaften. Her er der spændende finaleklasser, Grand Prix-springning, Knock Out-springning og Six Bar. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Husk coronapasset
På grund af de restriktioner og forbehold der skal tages i forbindelse med den stigende smitte af corona i samfundet, så er det påkrævet, at alle der møder op til arrangementerne har et gyldigt coronapas. 

Det gælder både ryttere, hjælpere og tilskuere, og et coronapas opnås enten ved vaccination, en kviktest, der er maksimalt 72 timer gammel eller en PCR-test, der er maksimalt 96 timer gammel.

Arrangørerne glæder sig til at se mange hestefolk i løbet af de næste 4 uger på Vilhelmsborg, hvor der er mange spændende klasser, indslag, stande og hyggeligt samvær. 

Find proportioner til alle stævnerne HER

Startlister til Warm Up for hest. 

Startlister til Warm Up for pony.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen