Ny 100 km lang riderute på Als

03-10-2014 09:06

Inden længe indvies første etape, ud af i alt seks etaper, som i 2015 skal ende med en 100 km lang riderute på Als

Copyright Ridehesten.com

I kan glæde jer til en fantastisk rute gennem den smukke natur med både skov og strand. Undervejs på ruten vil der også være mulighed for, at I kan overnatte med jeres heste. Første etape i Riderute Als indvies ved et hyggeligt arrangement den 19. oktober kl. 13.00 på Sydals.

Als er den 7. største ø i Danmark og er med sine to broer forbundet til Jylland. Man kan også sejle dertil fra både Fyn og Jylland. Det varierende landskab på Als byder både på fantastiske kyst- og småskove, og de fineste bade- og naturstrande. Alt i alt et perfekt område til en rideferie.

Riderute Als bliver på omkring 100 km, hvoraf den første delrute på ca. 12 km åbnes i denne måned. Ruten går fra et høhotel ved Mjanhøj til skoven Blommeskobbel på østkysten af Als. Et høhotel er sted, hvor man kan overnatte med sin hest, når man er på tur. Ruten er etape ét af seks i hele Riderute Als. De resterende fem etaper bliver åbnet i 2015, så det bliver muligt at ride Als rundt.

Raste- og overnatningsmuligheder 
Undervejs på ruten bliver der lavet pausefolde, hvor du kan ”parkere” din hest, mens du nyder en pause i den smukke natur på Als. Der er også rastepladser med bindebomme, hvor du kan tage et hvil med din hest. 
Flere steder kommer der primitive overnatningspladser, hvor det også er muligt at overnatte med din hest. Du kan på kortet se, hvilke faciliteter der er i første etape her.

Program for indvielse af Etape 1 
Den 19. oktober kl. 13.00 indvies Etape 1 i Riderute Als på Mjanghøj 16 i på Sydals.

Program 
13.00: Åbningstale 
13.10: Snoren klippes og inviterede ryttere sendes afsted 
13.10 – ca. 14.00: Sønderborg Kommune er vært og serverer grillpølser, øl og sodavand. Der vil være mulighed for at kigge på plancher over projektet. Turtrækning med ponyer for de små. 

Riderute Als på Facebook 
Løberuter og ridestier i Sønderborg Kommune 

/DRF.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing