Ny Danmarksmester i distance

04-08-2019 10:31

Johanne Hvid og hesten Hedonizt er ny Danmarkmester i distance efter et fantastisk flot ridt, hvor ekvipagen sammen har redet 120 km i over 25 graders varme

Copyright Ridehesten.com
Danmarksmester i distance 2019, Johanne Hviid. Foto privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets Danmarksmesterskab i distanceridning ved det internationale CEI2*-stævne har i år været tildelt Købenavnerridtet. Ruterne til Københavnerridtet har rygte om at være teknisk svære, på grund af det skiftende underlag. Der er en del asfalt, små stier og nogle steder med dybt sand, og derfor er hastigheden oftest ikke høj, når ekvipagerne rider de ruter. Det har givet rytterne kamp til stregen, og det varme vejr med over 25 grader satte sine spor, når der rides 120 km. Der er særdel.es stor fokus på hestevelfærd og ekvipagerne har hjælpere klar med masser af vand til at køle både hest og rytter.

–  Vi startede ud i en rimelig samlede flot, og vi red fem ekvipager sammen i front hele første loop. Men i 2. loop red et par ryttere fra os, og vi andre holdt os lidt bagved, fortæller distancedeltager ved DM, Rikke Arkesteijn. Det var rigtig varmt i går, så for os var det vigtigt at hesten fik så meget kølevand/drikkevand som muligt for at holde varmen nede på hesten. Mine hjælpere stod ca. hver 5. km med vandflasker til hesten, lyder det fra Ridehestens blogger og distancedeltager Rikke Arkestjen.

Den erfarne rytter Johanne Hvid og skimlen Hedonizt e. Samsheik US/Algorytm kan efter gårsdagens flotte præstationer kalde sig Danmarksmester i distance 2019, efterfulgt af Jane Anika Mammen Andersen og Elars OX e. E´Spar OX/Epi OX, der tog sølvmedaljen. Bronze gik til Anne Wejlemand Nielsen og Million Dollar Baby. 

Ifølge formand for distanceudvalget Ole Jessen forløb stævnet rigtig fint, og stævnet var, af arrangørerne, planlagt meget professionelt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Ryttere og heste kom godt igennem stævnet. Der er altid nogle som udgår – sådan er det, når vi har med levende dyr at gøre, fortæller Ole Jessen.

Det internationale stævne var ligeledes godt besøgt af ryttere fra både Sverige og Norge, ligesom der er flere danskere, der efterhånden tilslutter sig den spændende og udforende disciplin.

– Stævnet har været rigtig godt besøgt af danske ekvipager. Det tegner godt for fremtiden, og der er noget at bygge på. Så stor ros til de danske ryttere. Det kræver masser af træning og gode heste. Men vi er godt på vej, slutter Ole Jessen.

Se alle resultaterne HER

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald