Nye indekstal er nu tilgængelige

10-02-2011 11:44
Avl
På Dansk Varmblods hjemmeside vil man nu kunne læse, at det er muligt at studere indekstallene 2010 for hopper og hingster i dressur og springning

I avlsarbejdet er det ikke nok, at hesten selv har et godt eksteriør og gode præstationsegenskaber. Den skal også være i stand til at give disse egenskaber videre til afkommet. Indekstallene kan fortælle, hvorvidt egenskaberne videregives og er derfor et nyttigt redskab for avlerne. Indekstallene udtrykker hestens forventede nedarvningsevne i forhold til de øvrige heste i populationen. Jo flere resultater fra hestens afkom og slægtninge, der kan medtages i beregningen, desto mere sikker kan nedarvningsevnen beregnes. Siden 1990’erne har Dansk Varmblod fået beregnet unghesteindekstal baseret på forbundets egne afprøvninger. For fire år siden blev der udviklet et konkurrenceindeks, hvor alle DRF-resultater indgår. Nu er så også championatsresultaterne inddraget i indeksberegningen, hvilket giver supplerende information om hestenes nedarvningsevner. Find indekstallene under fanebladene "HINGSTE" og "HOPPER" på Dansk Varmblods hjemmeside via linket til højre.

I næste nummer af magasinet Ridehesten publiceres og analyseres de nye indekstal og Dansk Varmblods avlskonsulent Karina Christiansen redegør for denne nye og mere fuldstændige beregningsmetode.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen