Nyt championat sprunget i gang

24-08-2023 18:16

Annika Knudsen Lorentsen

I år er første gang, at der afholdes et championat for 7- og 8-års heste ved Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinalerne, og det blev Søren Møller Rohde og Katarina Ask, der tog sejren i den første kvalifikation i dag

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde med Katarina Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinalestævne er i fuld gang i de flotte rammer hos Stutteri Ask, og der er i dag blevet leveret mange flotte runder.

Dagens sidste championatskvalifikationsklasse er veloverstået, og denne gang var det de 7- og 8-årige heste, der skulle prøve kræfter med et nyt championatsformat. Det er nemlig første gang, at der afholdes Pavo og Dansk Ride Forbunds Championatsfinale for denne aldersgruppe, og modsat de andre aldersgrupper, har denne aldersgruppe ikke redet kvalifikationer for at komme her til finalestævnet. 

22 ekvipager har valgt at melde til denne championatsfinale i denne aldersgruppe, og 10 af dem formåede at ride fejlfrit i dag i første kvalifikation. Bedst af dem var Søren Møller Rohde med Katarina Ask e. Quasimodo Vd Molendreef/ Lupicor H, som red fejlfrit i tiden 35,56 sekunder. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Andersen med Twillight. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

På andenpladsen blev det Rikke Andersen med Twillight e. Favorit Ask/ Lambrusco Ask (opdr. Bøke Aagaard Pedersen), som red fejlfrit i tiden 36,15 sekunder. På tredjepladsen blev det endnu engang Søren Møller Rohde, denne gang med Zamarolus Ask e. Zambesi/ Carolus, som leverede en fejlfri anden fase i tiden på 38,3 sekunder. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På fjerdepladsen blev det Karen Møller Rohde med Cassado Ask e. Casall Ask/ Carolus (opdr. Jens Peter Maillund Schmidt), som dermed sikrede, at tre Ask-heste endte i top-5. 

På femtepladsen blev det Christian Svendgaard med den velspringende Tannenberg Dree Boeken e. Tangelo van de Zuuthoeve/ Darco. 

Resultat fra klassen.

 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen