Nyt i sagen om Donkey Boys ulykke

08-11-2022 12:21

Annika Knudsen Lorentsen

Avlshingsten Hesselhøj Donkey Boy og ulykken, der gav ham en alvorlig skade, er genstand for en tvist opstået mellem flere parter, herunder Helgstrand Dressage. En hestepasser har netop fortalt Nordjyske, at hun så, da skaden indtraf, og hendes historie stemmer ikke overens med den udlægning, Helgstrand Dressage har givet

Copyright Ridehesten.com
Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Tine Luther
Nyheden fortsætter efter annoncen

BEMÆRK: Artiklen i Nordjyske, som denne nyhed er baseret på, er trukket tilbage af Nordjyske!

Der har den seneste tid været mange udmeldinger i sagen om Hesselhøj Donkey Boy, som i sommers pådrog sig en skade, kort efter en kontrakt om salg var underskrevet. Læs mere her.

Nu er der nyt i sagen, da en tidligere hestepasser, der var ansat ved Helgstrand på skadestidspunktet, har snakket med mediet Nordjyske. Hun var til stede, da skaden indtraf, og hendes historie stemmer ikke overens med den historie, Helgstrand bragte i en pressemeddelelse den 25. oktober.

Hestepasseren Karoline fortæller, at hun stod på staldgangen med en anden hest, da Donkey Boy skulle forbi og ind i sin boks, og her blev hingsten forskrækket. 

– Der lå et dækken inde i hans boks, og jeg tror, at han blev forskrækket over det, for normalt hænger vi dækkener uden for boksen. Og så sprang han bare ud af boksen igen og satte i galop ned ad staldgangen. Det virkede ikke, som om han havde set, at porten var lukket, så han fortsatte næsten ind i porten, og så gled han og faldt. Han kunne ikke helt komme op, men fik rejst sig og gik meget haltende videre, fortæller Karoline til Nordjyske, som selv løb efter hjælp med det samme.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– De gav ham noget bedøvelse for at få ham ned at ligge i en boks, og så ved jeg ikke, hvad der skete derefter, for så skulle jeg tage mig af min egen hest, fortæller hun.

Helgstrand Dressage selv har fortalt, at der ikke var vidner til stede, da ulykken indtraf, og de fastholder deres forklaring i en mail til Nordjyske.

Kristin Andresen, som netop havde solgt hingsten til hollandske købere gennem Helgstrand, har aldrig set sine penge, og derfor har hun rejst en retssag ved den danske voldgiftsret. Hun fortæller, at hun vil bruge alle midler på at finde frem til, hvad der er sket. 

– Jeg kommer til at bruge alle midler. Når jeg bliver udsat for noget, hvor jeg opdager, at nogen prøver at snyde mig, så forfølger jeg det. Helt til ende. Jeg har sagt til Andreas, at han skal være klar over, at jeg både har tid og penge. Og det er en vældig dårlig kombination for dem, det går ud over, udtaler hun.

Den hollandske køber har ingen udtalelse til hændelsen, da de er blevet rådgivet til ikke at udtale sig, men af svarskriftet i voldgiftssagen fremgår det, at hollænderne også tvivler på Helgstrands forklaring om skaden.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen