Nyt magasin ude nu: Februar 2024

01-02-2024 16:04

Trine Askjær-Jørgensen

I dag udkommer et nyt Ridehesten-magasin, og vi har som altid knoklet for at lave masser af spændende indhold om dressur, springning, avl, fagligt m.m. Se her hvad bladet indeholder

Copyright Ridehesten.com

Endnu engang har vi planlagt, produceret og fået trykt et Ridehesten-magasin, som byder på læsning indenfor forskellige emner af heste og ridesport. Denne gang er turen kommet til februar 2024, hvor forsiden sædvanen tro prydes af plakaten for Dansk Varmblods Hingstekåring 2024.

Derfor er noget af det, du kan læse om inde i bladet, selvfølgelig også årets største hestebegivenhed, der jo er lige på trapperne. Vi giver dig et indblik i programmet for i år, og du kan møde årets testryttere i unghestechampionaterne i dressur og springning, der jo som bekendt er Daniel Bachmann Andersen og Andreas Schou, der er nogle af verdens allerbedste ryttere i hver deres disciplin. De fortæller hver især om, hvad de glæder sig til ved at teste de unge heste, hvad de vil have fokus på, og hvordan de kan trække på deres erfaringer fra tidligere at have været testryttere i Herning. De to herrer var nemlig så populære de andre gange, de var det, at DV har valgt at invitere dem igen – til top formidling af testning af landets bedste 5-års heste.

Du får selvfølgelig også et indblik i, hvad du kan glæde dig til ved årets gallashow. Dansk Varmblods showudvalg er igen i år klar med et gallashow af de helt særlige. Der kommer masser af heste og flere forskellige hesteracer i spil, når dørene åbnes til de festlige shows med temaet "Movie Klip". Her kommer indslagene blandt andet omkring Indiana Jones, Pirates of the Caribbean, Top Gun, Dirty Dancing, Minions, Men in Black, Barbie og meget mere.

Copyright Ridehesten.com
Smukke, sorte frisere bliver bl.a. en del af årets gallashow. Foto: Michael Graf

Kender du en "crabwalker"?
I en helt anden boldgade finder man denne gang den faglige artikel om lidelsen Equine Sidewinder Syndrome, der er en alvorlig, men stadig relativt ukendt sygdom hos heste, som er kendetegnet ved et meget mærkværdigt, asymmetrisk bevægelsesmønster. Dyrlægestuderende Amalie Gottschalk har undersøgt det mystiske sygdomskompleks, som gør livet vanskeligt for de heste, det rammer, og vi hos Ridehesten har fået lov til at udgive hendes fund. Derfor kan du i det nye blad blive klogere på den mystiske lidelse, der heldigvis ikke er lig med en dødsdom.

Copyright Ridehesten.com
Hos en hest med ESS vil man ofte se rotation af et bagben, og at hesten går på tre spor med et bagben ude af kontrol. Foto: Privat

Blue Hors fra 2014-2024
I dette nummer runder vi kavalkaden om Blue Hors af og dykker ned i årene fra 2014-2024 – et årti med sporten i fokus. Perioden starter med, at familien Kirk Kristiansens dressurcenter og hingstestation, Blue Hors ved Randbøl, står klar til at kunne tage de nye faciliteter i brug. Opvisningshallen, staldene og hele nybyggeriet står færdigt i 2014, og det toppes efterfølgende op af en ny administrationsbygning, der ligger i tæt forbindelse med resten af etablissementet.

Det var en tid, hvor Blue Hors’ sportslige ambitioner foldede sig ud til sit fulde potentiale, idet stævneaktiviteterne tog til på kraftcentret, og vi stiftede blandt andre bekendtskab med rytterne Daniel Bachmann Andersen og Nanna Skodborg Merrald samt fulgte det store gennembrud for hingsten Blue Hors Zack. Perioden kulminerer sportsligt med skelsættende sportsresultater, der byder på internationale mesterskabsmedaljer i 2022 og 2023, inden beslutningen om en helt ny fremtid for Blue Hors bliver den næste overskrift.

Copyright Ridehesten.com

Magasinet byder selvfølgelig på meget mere indhold end dét – du kan bl.a. læse om følgende:

  • Skavhøj Showjumpers
  • Hingstekåring i udlandet
  • Bomøvelser med Rikke Riis
  • Avlsfaglig beretning for 2023
  • Barnets første pony – hvordan?
  • Dansk Varmblods elitehopper 2023
  • Rejse på hesteryg – Azorerne

Foruden ovennævnte finder du meget andet spændende læsestof i magasinet, der som altid byder på mange, flotte billeder som et supplement til teksterne i de mange artikler.

På vores webshop finder du altid de seneste 12 magasiner, og her kan du også bestille februar-magasinet, så du kan få det leveret hurtigst muligt.

Du kan også tegne abonnementer af forskellige varigheder – fysiske som digitale – så du får magasinet leveret hver eneste måned og dermed holder dig opdateret på den nyeste viden fra hesteverdenen.

Du kan selvfølgelig også læse magasinet online, hvis du tegner et abonnement.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen