Nyt om Dansk Varmblods Hingstekåring 2021

27-01-2021 18:02
Avl

Det er som bekendt svært at spå – især om fremtiden – og det er bestemt ikke blevet lettere i disse tider. Dansk Varmblod følger naturligvis Corona-situationen meget nøje og afventer nye udmeldinger i februar om eventuelle ændringer i restriktionerne. Håbet er at kunne afholde hingstekåring på Vilhemsborg i uge 11 – uden publikum, men til gengæld med livestreaming

Copyright Ridehesten.com
Det er planen, at der live streames fra Dansk Varmblods Hingstekåring for at sikre alle mulighed for at følge den vigtige avlsfaglige begivenhed. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidst i februar vil Dansk Varmblod ansøge myndighederne om lov til at afholde hingstekåringen under reglerne for ”professionel idræt”. Arrangementet vil som nævnt blive uden publikum, men med mulighed for at følge med via live-streaming. Kun et begrænset antal akkrediterede pr. hingst med en negativ Covid-19 test vil kunne få adgang, og der vil blive etableret et testcenter på Vilhelmsborg til at foretage daglige test.

Dansk Varmblod forventer svar fra myndighederne først i marts, og skulle det blive et afslag til at holde hingstekåringen på Vilhelmsborg, vil Avlsledelsen i stedet foretage hjemmekåring af hingstene. Det kan muligvis blive på andre dage end de nedenstående for at nå hele vejen rundt.

– Alle involverede vil naturligvis blive kontaktet, så snart vi ved mere. Vi kæmper alt, hvad vi kan for at få det til at lykkes og glæder os uanset format til at se årets kollektion af hingste, lyder det fra Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Overordnet tidsplan for hingstekåring på Vilhelmsborg:

Springhingste: onsdag og torsdag den 17. og 18. marts

Dressurhingste: lørdag og søndag den 20. og 21. marts

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner