Nyt vedr. Skattestyrelsens vurderinger

04-02-2024 17:23

Skattestyrelsen har tabt sagen vedrørende vurderingen af stutterivirksomheder og fradragsmuligheder. Nu er det ikke længere et krav, at stutterivirksomheder skal give overskud eller have til hensigt at give overskud for at få fradrag for moms

Copyright Ridehesten.com
Skattestyrelsen har etableret et nyt styresignal, der beskriver, hvordan væddeløbsstalde og stutterivirksomheder nu skal vurderes momsmæssigt. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere har Skattestyrelsen nægtet fradrag for moms til stutterier, som blev anset som hobbyvirksomheder. Dette blev bestridt i retten, og nu har Skattestyrelsen tabt sagen, og det er ikke længere et krav, at stutterivirksomhederne skal give overskud eller have dette til hensigt for at få fradrag for moms. 

Den ændrede praksis betyder, at stutterier nu kan anses som momspligtige aktiviteter, under visse betingelser, uafhængigt af deres skattemæssige klassifikation. Det er derfor ikke længere nødvendigt for stutterivirksomhederne at blive drevet med overskud eller henblik på dette for at kvalificere sig til momsfradrag. 

Dette åbner mulighed for stutterier at fradrage momsen for deres omkostninger, så længe de opfylder de almindelige betingelser for at drive selvstændig økonomisk virksomhed. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Nyt styresignal
Som følge af denne praksisændring udsender Skattestyrelsen nu et nyt styresignal, der beskriver, hvordan væddeløbsstalde og stutterivirksomheder nu skal vurderes momsmæssigt. 

Virksomheder, der tidligere har fået afvist momsfradrag med begrundelsen hobbyvirksomhed, kan nu søge om tilbagebetaling af moms. Hvis man ønsker at kræve moms tilbage for år, der ligger mere end tre år tilbage, skal kravet indsendes inden seks måneder efter udstedelsen af det nye styresignal. 

Ændringen får også den betydning, at overdragelsen af rettighederne til fremtidige præmiepenge eller løbspræmier nu er underlagt momspligt. 

Kilde: Deloitte

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen