Obama sikrer hestevelfærd

16-01-2017 13:15

Lige inden afgangen af USA's nuværende Præsident Obama skærpes reglerne i loven Horse Protection Act til fordel for Tennesee Walking Horses

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lov om beskyttelse af heste, Horse Protection act, har til formål at beskytte heste mod smerte. Nu strammes loven yderligere, og det skal blandt andet hjælpe Tennesee Walking Horses mod den smertefulde praksis kendt som soring.

Soring er en praksis, der har været anvendt for at fremtvinge høje ben løft hos Tennesee Walking Horses. Det har man blandet fremtvunget gennem brug af ætsende kemikalier og andre metoder, der forvolder hesten smerte.

De skærpende regler i Horse Protection Act, vil samtidig gøre det ulovligt for en person at vise, udstille, sælge eller transportere heste, der er påført sådanne smerter. Det vil ligeledes være forbudt at bruge udstyr, som forbydes af USDA. Det betyder blandt andet, at alle former for beslag, brug af kæder og kemikalier vil være forbudt i forbindelse med den nye reglers ikrafttrædelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I løbet af de kommende dage, vil reglen blive offentliggjort i The Federal Register, og det betyder at ændringerne vedrørende forbud mod blandt ætsende kemikalier vil gælde 30 dage efter offentliggørelsen i The Federal Register. Resten af reglerne vil have virkning fra 1. januar 2018.

Du kan se USDA's officielle udmelding HER

/m.humanesociety.org

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen