Også Isabell Werth rider på Sezuan-afkom

14-09-2020 13:47

Dressursportens ukronede dronning, tyske Isabell Werth, der har vundet flere internationale mesterskabsmedaljer end nogen anden, er nu også faldet for et afkom efter DV-hinsten Sezuan, en sort skønhed ved navn Joshua

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth med sin nye hest Joshua.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Verdens mest vindende dressurrytter gennem tiderne, tyske Isabell Werth, der har ligget øverst på verdensranglisten i dressur i adskillige år og senest med sine tophopper Weihegold og Bella Rose, har nu erhvervet sig en yderst velgående Sezuan-søn, Joshua. Den 6-årige vallak har hun købt i Danmark hos Helgstrand Dressage, der fortæller, at det er planen, at den hollandskfødte Joshua (mf. Voice) skal gå det prestigefyldte VM for ungheste i Verden til december.

– Joshua er en fantastisk hest, som jeg forelskede mig i med det samme. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle ride unghest igen, men han er så talentfuld, og efter at have fået ham hjem, er jeg bare helt overbevist om, at jeg tog det rette valg. Han er sensibel på en positiv måde, og det gør ham så nem at ride, fortæller Isabell Werth, der allerede har den sorte Sezuan-søn i sin stald i Tyskland og træner den dagligt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske Andreas Helgstrand er naturligvis begejstret for at have solgt hest til den internationale stjernerytter: – Det gør os stolte, at Isabell finder en af sine nye lovende stjerner hos os. Det er en sand milepæl i Helgstrands historie, når verdens bedste og mest vindende dressurrytter gennem tiden vælger at købe hest hos os, fortæller Andreas.

Han er selv ophavsmanden til den verdensberømte DV-hingst, Sezuan e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Linette Jæger), da han ifolede sin guldmedaljehoppe Bøgegårdens Don Romina og solgte den drægtig. Han købte det sorte hingsteføl tilbage, og det udviklede sig til den hingst, vi i dag kender som materialeprøvevinderen, fløjhingsten, elitehingsten, den tredobbelte verdensmester og  Årets Hingst i Dansk Varmblod, Sezuan, der ikke blot har haft en forrygende karriere i sporten med tyske Dorothee Schneider og svenske Patrik Kittel, men også i avlen som storleverandør af talentfulde dressurheste og højtkårede hopper og hingste.

Ifølge Helgstrand Dressage er planen for Joshua at deltage ved VM for ungheste i Verden til december. Det er netop ved UVM, at Sezuan tre gange har vundet guld, og hans søn Secret har vundet sølv, og datteren Queenparks Wendy har vundet bronze.

Copyright Ridehesten.com
Joshua redet af berider Søren Wind ved finalen i DRF/Pavo championat for 5-årige dressurheste på Blue Hors i 2019. Foto: Ridehesten.com/Ida Kristina Dalgaard.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen