Også masser af succes i Le Mans

15-04-2023 12:18

Trine Askjær-Jørgensen

I denne weekend er det ikke hurtige biler, men heste der er at finde i den franske by Le Mans. Her er flere unge, danske dressurryttere til start med imponerende resultater til følge

Copyright Ridehesten.com
Lea Andreassen Torabi og Bergåkras Amaranth. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når den franske by, Le Mans, omtales, ryger tankerne som oftest hen på hurtige biler, der hvert år er at finde ved det verdenskendte racerløb anden weekend i juni.

I denne weekend er det dog ikke brændte dæk og benzin, der lugter af, men i stedet heste og hestepærer. For de store, firbenede dyr har nemlig indtaget byen i forbindelse med et stort, internationalt dressurstævne. Det har en del unge, danske dressurryttere taget turen sydpå for at deltage i, og med flotte resultater til følge.

I går red Hanna Walkusch ponyen Jonkers' Jayden til 70,191% i ponyernes holdkonkurrence, og det resulterede i en andenplads.

Klassens resultat.

I ungrytterklassen, som gik i Prix Sct. Georges, blev det også til en andenplads. Her red Lea Andreassen Torabi nemlig Bergåkras Amaranth e. Ampère til 69,510%. Sejren gik til dansk hest, Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/ Mago XX (opdr. Rikke Klinkby), der tidligere har gået med stor succes under Sara Aagaard Hyrm. Han blev for ikke så længe siden solgt til engelske Lily Laughton, med hvem han nu forstætter succesen.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Pernille Korsgaard Madsen og Napoli TH. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

I holdkonkurrencen for ungryttere red Pernille Korsgaard Madsen sig med Napoli TH e. Floricello/ Flemmingh til den bedste placering nemlig en individuel andenplads med 73,882%.

Lea Andreassen Torabi blev med Jivago de Massa e. Don Juan de Hus/ Mochatel AML individuelt nr. 4 med 69,441%, og Margaretha Rosenkilde fulgte med Tiger G e. Tuschinski/ Sir Donnerhall på femtepladsen med 69,294%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Disse resultater sammenlagt gav en flot andenplads i holdkonkurrencen bare få procentpoint bag England, som løb med sejren. På det vindende engelske hold var bl.a. Annabella Pidgley, der træner hos Cathrine Laudrup-Dufour.

Det individuelle resultat.

Resultatet af holdkonkurrencen.

Den største, individuelle, danske sejr gik i går til Theresa Rosenkilde, der med Blue Hors Zwobber e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Romanov (opdr. Blue Hors ApS) red til hele 72,525% i juniorernes holdkonkurrence. Således kunne Theresa stille sig øverst på podiet og tage en ekstra æresrunde på Blue Hors Zwobber.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Theresa Rosenkilde og Blue Hors Zwobber. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Vamos vandt for U25
Den 11-årige, brune vallak, Vamos Amigos e. Vitalis/ Blue Hors Hotline, har under Cathrine Laudrup-Dufour gået med stor succes i flere år. Vallakken blev som 6-års købt af den engelske familien Pidgley, med hvem Cathrine har et rigtig godt samarbejde. De satte vallakken i uddannelse hos Cathrine i Danmark, og det med stor succes, der ved sommerens VM i dressur kulminerede i to individuelle sølvmedaljer og en VM-guldmedalje med dressurlandsholdet.

Efter VM meldte Laudrup-Dufour og familien Pidgley så ud, at Vamos flyttede hjem til sine ejere i England, så unge Annabella Pidgley kunne overtage tøjlerne og begynde deres rejse sammen, som det hele tiden havde været tiltænkt. Parret har sammen indtaget stævnebanerne med succes, og ved stævnet i Le Mans blev det fredag til en solid sejr i U25-dressur med 73,382% i Intermediaire II.

Klassens resultat.

Copyright Ridehesten.com
Vamos Amigos her under Cathrine Laudrup-Dufour ved VM 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen